Sök
Ryan Callahan tvingas sluta i förtid
Tampa Bay

Skadan sätter stopp – tvingas avsluta karriären i förtid

Ryan Callahans karriär är över. Han kommer inte spela ut sitt sista år på kontraktet utan sätts upp på långtidsskadelistan. En ryggskada sätter stopp.

En gång i tiden var Ryan Callahan publikfavorit i Madison Square Garden och lagkapten för New York Rangers. Han trejdades sedan till Tampa Bay och skrev på ett mastigt sexårskontrakt värt 5,8 miljoner dollar per år. Men det kontraktet kom att bli hans fall.

De senaste åren har amerikanen utgjort ett lönetaksproblem och Tampa Bay har försökt byta bort honom under lång tid för att frigöra löneutrymme. Men nu kan de lösa det på annat sätt. 34-årige Ryan Callahan tvingas nämligen sluta spela ishockey.

”ETT ÅR VID SIDAN OM KOMMER INTE HJÄLPA”

Han har diagnostiserats med  SRS (segmentell rörelsesmärta) i ryggen och kan inte spela det som skulle ha varit det sista året på det där sexårskontraktet han skrev på 2014. Det bekräftade general manager Julen BriseBois inatt.

Callahan bekräftade sedan själv att han inte kommer spela ishockey mer.
– Ett eller två år vid sidan om kommer inte hjälpa, om jag ska vara ärlig. Från vad doktorerna sagt och hur jag känner, ser det inte ut som att jag skulle kunna komma tillbaka.

HJÄLPER TAMPA

De tre senaste säsongerna har amerikanen spelat 18, 67 och 52 matcher. Han har alltså missat över 100 matcher under de åren. Nu är karriären över efter 386 poäng på 757 matcher i NHL samt två OS och ett VM för USA.

Tampa Bay får å sin sida flera sköna miljoner extra att kunna spendera på exempelvis Brayden Point. Poängsprutans kontrakt går ut vid månadsskiftet och förväntas få ett monsterkontrakt.

 

Den här artikeln handlar om: