Sök
Nyheter

HV71-talangen chockad efter tidiga valet – ”Mina ben skakar fortfarande”

New York Islanders gjorde många förvånade när de med sitt förstaval i årets draft ropade upp svenske Simon Holmström. Men ingen var gladare än forwarden själv, och nu ser han fram emot att tillhöra storstadsorganisationen.
– Jag kunde inte önskat mig ett bättre lag än New York Islanders, säger 18-åringen till hockeysverige.se.

Tranåsfödde Holmström valdes som nummer 23 i årets NHL-draft, något som förvånade många siare och experter. När namnet ropades upp från scenen i Roger’s Arena var Simon var lika förvånad själv.
– Jag trodde det inte, men det är helt fantastiskt, säger forwardstalangen.

Holmström skadades tidigt under fjolårssäsongen, men avslutade minst sagt i positiv anda med ett U18-guld och förstarundeval i draften.
– Jag hade inte kunnat önska mig ett bättre avslut och jag är väldigt lycklig över att få vara här och ta del av detta, säger Simon Holmström.

Ni kan följa hockeysverige.se:s uppdateringar i form av intervjuer och analyser på vår speciella draftsida här: http://www.hockeysverige.se/ovrigt/juniorer/nhl-draften/ 

Här kan ni se i vilken ordning klubbarna draftar från runda ett till sju:  http://www.hockeysverige.se/2019/06/21/sa-valjer-klubbarna-i-nhl-draften-2019/

Under lördagen fortsätter NHL-draften från Vancouver med runda 2-7 med start klockan 19.00, svensk tid.

Den här artikeln handlar om: