Sök
MONTREAL, QC – JANUARY 05: Look on Nashville Predators defenceman P.K. Subban (76) during the Nashville Predators versus the Montreal Canadiens game on January 05, 2019, at Bell Centre in Montreal, QC (Photo by David Kirouac/Icon Sportswire) NHL Eishockey Herren USA JAN 05 Predators at Canadiens PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon190105037 …
Nyheter

TREJDAD: P.K. Subban får lämna Nashville Predators

Det blev bara tre säsonger med Nashville Predators för P.K. Subban. På lördagen trejdade klubben stjärnbacken till New Jersey Devils – för att skapa utrymme under lönetaket.

Det är nästan på dagen tre år sedan Nashville Predators och Montréal Canadiens genomförde den omtalade trejden där man bytte backstjärnorna Shea Weber och P.K. Subban emot varandra. Nu kommer nyheten att Subban får byta klubb igen.

Alldeles innan andra rundan av NHL-draften skulle till att starta på lördagen kom nyheten att New Jersey Devils värvat den 30-årige kanadensaren. I utbyte lämnar Devils ifrån sig backarna Steven Santini och Jeremy Davies samt två val i andrarundan av draften, ett år i år och ett nästa år.

P.K. Subban, som vann Norris Trophy som NHL:s bästa back 2013, har tre år kvar på ett kontrakt som betalar honom nio miljoner dollar per säsong. Anledningen till att man trejdar backstjärnan tros vara att Predators behöver utrymme under lönetaket för att kunna stärka andra delar av laget. Framför allt med en ny center. Uppgifter har tidigare gjort gällande att man jagar Matt Duchene, som blir unrestricted free agent 1 juli. Dessutom behöver Predators förlänga kaptenen Roman Josis kontrakt inom det närmaste året.

KAN RÄDDA KVAR HALL?

Santini, 24, JVM-.spelare för USA 2014, har pendlat mellan Devils och deras farmarlag Binghamton i AHL under de senaste säsongerna. Han har svarat för 21 poäng på 114 NHL-matcher.

Davies, 22, draftades av New Jersey i sjunde rundan 2016. Sedan dess har han gjort stor succé på Northeastern University i NCAA och sajnade ett kontrakt med Devils efter förra säsongen. En säsong där han svarade för 36 poäng på 37 matcher i collegehockeyn.

P.K. Subban har spelat 645 matcher för Montréal och Nashville under NHL-karriären och har noterats för 408 poäng. Han ger nu New Jersey Devils ännu en stark pusselbit i deras jakt på ett starkare lag. De draftade Jack Hughes med förstavalet i natt och har sedan tidigare en spännande ung kärna med spelare som Nico Hischier och Jesper Bratt.

Kanske kan värvningen av Subban öka Devils möjligheter att få behålla superstjärnan Taylor Hall. Han går in på sista året av sitt kontrakt med klubben och har möjlighet att bli unrestricted free agent nästa sommar.

Den här artikeln handlar om: