Sök
Edmonton ser gärna att Philip Broberg spelar juniorhockey i Nordamerika till hösten.
Skellefteå AIK

Philip Brobergs glada midsommar: ”En overklig känsla”

I augusti förra året etablerade Philip Broberg sig som en talang att hålla ögonen på med sin dominanta insats i Hlinka Gretzky Cup. Den turneringen gick i Edmonton. Nu får han chansen att återvända efter att ha draftats av Edmonton Oilers under midsommarnatten.
– Jag är bara så glad just nu, säger Broberg till hockeysverige.se.

LÄS ÄVEN: Så var första rundan av NHL-draften – val för val

VANCOUVER (HOCKEYSVERIGE.SE)
Under dagarna som ledde upp till NHL-draften var det mycket spekulationer om att Edmonton Oilers var intresserade av att drafta Philip Broberg. I natt blev de spekulationerna verklighet.

När Oilers nye general manager Ken Holland intog scenen välkomnade han Skellefteå AIK-backen upp på podiet med åttonde valet. Där fick han i sällskap av självaste Wayne Gretzky dra på sig sin första NHL-tröja.

SPELADE I EDMONTON I FJOL

Paradoxalt nog var det just i Edmonton som 18-åringen fick något av ett genombrott förra sommaren. Med en stark insats på Hlinka Gretzky Cup i Rogers Place lanserades den skridskoskickliga backtalangen som ett hett namn inför NHL-draften.

Nu får han återvända till staden på det väntande utvecklingslägret innan han återvänder till Sverige för vad som blir hans första säsong i SHL med Skellefteå.

Hockeysverige.se fick en pratstund med Philip Broberg efter det minnesvärda ögonblicket:

Den här artikeln handlar om: