Sök
Hugo Leufvenius.
Nyheter

Ratad i NHL-draften – nu får svensken chansen av Winnipeg Jets

För tredje draften i rad fick forwarden Hugo Leufvenius nobben av NHL-klubbarna. Det innebär inte att NHL-drömmen är död. Hockeysverige.se erfar att Karlskrona HK:s nyförvärv får chansen att visa upp sig på Winnipeg Jets camp.

VANCOUVER (HOCKEYSVERIGE.SE)
26 svenska spelare gick i helgens NHL-draft i Vancouver. Forwarden Hugo Leufvenius var inte en av dem. Men även om han för tredje draften i rad lämnades orörd av NHL-klubbarna får han en chans att visa upp sig för NHL-ögon i sommar.

Enligt vad hockeysverige.se erfar har stockholmaren bjudits in att delta på Winnipeg Jets utvecklingsläger som startar nu på måndag och pågår till och med fredag. Där gör han bland annat HV71:s center David Gustafsson och Linköpings back Simon Lundmark sällskap. Lundmark som valdes av Jets i andra rundan av helgens draft.

SKÖT 37 MÅL I OHL

Hugo Leufvenius spelade juniorhockey i Linköping innan han flyttade till Nordamerika 2017 för att spela juniorhockey i OHL. De senaste två säsongerna har den storvuxne vänsterforwarden representerat Sarnia Sting. Efter 47 poäng som rookie 2017/18 sköt han 37 mål och gjorde 81 poäng för samma lag under sin sista juniorsäsong.

I april kom sedan beskedet att Leufvenius skrivit på för Karlskrona HK för den kommande säsongen.

20-åringen var uttagen i bruttotruppen till JVM i Vancouver och Victoria efter jul, men var en av de sista spelarna att få lämna truppen innan turneringen startade.

Den här artikeln handlar om: