Sök
DRAFTADE. Nils Höglander, Samuel Fagemo, Simon Lundmark och Hugo Alnefelt fanns bland spelarna som draftades under helgen.
Nyheter

26 svenskar draftade – så var NHL-draften 2019 val för val

NHL-draften 2019 är lagd till handlingarna. 26 svenskar valdes över de sju rundorna. Här är en sammanställning över samtliga 217 spelare som gick i draften.

LÄS ÄVEN: Här finner ni allt från NHL-draften i Vancouver

Fyra svenskar – Philip Broberg, Victor Söderström, Tobias Björnfot och Simon Holmström – valdes alla i första rundan på fredagen. Under lördagen plockades ytterligare 24 spelare. 26 svenskar valdes totalt – fyra färre än under fjolårets draft i Dallas.

Under de senaste åren har Sverige med få undantag varit den nation bakom Kanada och USA som fått flest spelare draftade. Men i år fanns det faktiskt ytterligare en överman. Ryssland hade nämligen 28 spelare som valdes i draften. Finland var femma med 22 valda spelare.

HÖGLANDER FÖRST UT AV SVENSKARNA

Under andra draftdagen var Nils Höglander första svensk ut som 40:e spelare till Vancouver Canucks. Ytterligare fyra svenskar gick i andra rundan. Los Angeles Kings plockade upp Frölundas Samuel Fagemo som 50:e spelare tättföljd av Linköpings back Simon Lundmark som 51:a till Winnipeg Jets. Även centern Karl Henriksson, Frölunda, (58:a) och backen Albert Johansson, Färjestad (60:e) valdes i andra rundan. Henriksson till New York Rangers och Johansson till Detroit.

Tredje rundan såg ytterligare fyra svenskar bli draftade. Modos back Mattias Norlinder plockades av Montréal Canadiens som 64:e spelare medan Djurgårdens Albin Grewe hamnade i Detroit som 66:e spelare. Buffalo Sabres tog Frölundas målvakt Erik Portillo som 67:a och Tampa Bay Lightning gjorde HV71:s keeper Hugo Alnefelt till 71:a spelare vald i draften.

LÄS ÄVEN: Första rundan av NHL-draften summerad – val för val

Den här artikeln handlar om: