Sök
VM-guldmålvakten Hugo Alnefelt ersätter i Adam Åhmans frånvaro.
SHL

Blir borta nästan ett halvår – så löser de målvaktssituationen

Adam Åhman var tänkt som backup till Jonas Gunnarsson i HV-målet nästa säsong. Nu blir det inte så till en början då han ska opereras. Istället kommer Hugo Alnefelt lyftas upp till SHL.

Adam Åhman gjorde dundersuccé ifjol när han och Christoffer Rifalk bildade målvaktspar i Oskarshamn. 19-åringen var på lån från HV71. Åhman vann målvaktsligan i allsvenskan, både gällande insläppta mål per match och räddningsprocent. Dessutom var han en del av JVM-truppen.

Tanken inför nästa säsong är att Åhman ska bilda målvaktspar med Jonas Gunnarsson i HV71. Men nu meddelar klubben att talangen ska opereras.
— Adam har haft besvär med sina höfter sedan ett drygt år och en utredning gjordes under våren 2018. Den samlade bedömningen var då att riktad behandling och rehab skulle fungera för att kunna fortsätta spela. Adam gjorde en fin säsong men problematiken ville inte riktigt ge med sig. Under säsongen som gick har vi haft en dialog som nu utmynnat i att operation är nödvändig. Rehabiliteringen beräknas ta cirka 4-5 månader, säger Andreas Frostemark, sjukgymnast i HV71 till klubbens hemsida.

Istället ska Hugo Alnefelt vara parhäst till Gunnarsson. Alnefelt var förstemålvakt i det U18-landslag som plockade hem VM-guldet i Örnsköldsvik i våras. I helgen tingades han av Tampa Bay i den tredje rundan av NHL-draften.
— Vi har vetat om ett tag att Adam ska opereras och kommer att lyfta upp Hugo Alnefelt från J20 som komplement till Jonas Gunnarsson. Hugo är en otroligt talangfull och trygg målvakt och vi känner oss trygga med denna lösningen, kommenterar HV71:s sportchef Johan Hult.

Den här artikeln handlar om: