Sök
Edmonton ser gärna att Philip Broberg spelar juniorhockey i Nordamerika till hösten.
Skellefteå AIK

Edmonton sätter press på Skellefteå: ”Då tycker jag det är bättre han är här”

Han draftades som åttonde spelare totalt av Edmonton i helgens NHL-draft. Till hösten var det tänkt att Philip Broberg skulle spela SHL-hockey med Skellefteå AIK, men nu kan de planerna ändras.

I maj stod det klart att AIK:s stora backtalang Philip Broberg lämnade den Hockeyallsvenska klubben för att testa sina vingar i SHL och Skellefteå till den kommande säsongen.

Utan att ha gjort en match för klubben kan nu Broberg redan vara förlorad för västerbottningarna. Edmonton, som draftade backen som åttonde spelare totalt i helgens NHL-draft, ser gärna att svensken åker över och spelar juniorhockey i Kanada till hösten, skriver Oilers Nation.

Enligt Oilers general manager Ken Holland ska Broberg inte heller vara främmande för att testa på spel i OHL den kommande säsongen.
– Vi pratade med honom igår, och rättigheterna äger Hamilton i OHL. Och jag tror att han är öppen för att spela i Hamilton, säger Holland till Oilers Nation enligt Norran.

PLANEN ÄR SHL-SPEL

Brobergs vara eller icke vara i Skellefteå kommer att handla om vilken roll backtalangen får i västerbottningarnas lagbygge.
– Om han blir en viktig spelare där borta (med Skellefteå AIK) så kommer vi givetvis lyssna. Men om han blir en femte- eller sjätteback så är det bra, men då tycker jag det är bättre han är här med oss, säger Holland.

Enligt 18-åringen själv pekar det mesta på att han spenderar vintern uppe i Skellefteå.
– Det kommer nog att bli så att jag spelar i Skellefteå. Sen måste jag givetvis sätta mig ner med Edmonton och höra vad de har att säga. Men min plan har alltid varit att ta steget och spela i SHL och utvecklas där innan jag åker över, säger Broberg till Norran.

Den här artikeln handlar om: