Sök
Nej, det blir inget svenskt vinter-OS 2026.
Nyheter

KLART: Inget hemma-OS för Tre Kronor

Nej, det blir inget hemma-OS för Tre Kronor 2026. Under måndagskvällen meddelade Internationella Olympiska Kommittén att mästerskapet kommer att hållas i Italien i stället.

Sverige var tillsammans med Italien de två sista nationerna som gjorde upp om vinter-OS 2026. När beslutet om vilket av värdnationerna som skulle tilldelas mästerskapet lämnades svenskarna i besvikelse.

Italien vann omröstningen med 47-34 enligt SVT, vilket innebär att vinter-OS 2026 kommer att hållas i Milano och Cortina, snarare än Stockholm och Åre.

Senast Italien arrangerade vinter-OS var 2006, när turneringen hölls i Turin. Den gången lyckades Tre Kronor bärga sitt andra OS-guld genom tiderna. Detta efter att man finalbesegrat Finland med 3–2 sedan Nicklas Lidström avgjort matchen med ett rungande slagskott i inledningen av den tredje perioden.

Den här artikeln handlar om: