Sök
Betty Jouanny och Andrine Furulund till Leksand.
Nyheter

Landslagsduo till Leksand

Leksand presenterade idag två nyförvärv. Det handlar om norskan Andrine Furulund samt fransyskan Betty Jouanny.

Betty Jouanny kommer närmast från Modo, som hon förstärkte i slutspelet. Men har ett förflutet även i Brynäs och Djurgården när det handlar om SDHL. Senaste säsongen blev det dock mest spel i division 1 för Björklöven där hon  smattrade dit 19 poäng på sju matcher.
— Betty har gjort sex säsonger i SDHL och kommer att tillföra mycket rutin till oss. Betty är mer eller mindre svensk då hon både skriver och pratar flytande svenska vilket naturligtvis underlättar, säger klubbens tränare Lars Stenmark i ett pressmeddelande och fortsätter.
— Som spelare är hon en ettrig och rivig spelare som jobbar väldigt hårt och gör stor nytta över hela isen. Betty har alltid en positiv och glad inställning och kommer att vara väldigt nyttig i vår grupp både på och utanför isen med sin erfarenhet.

Andrine Furulund kommer närmast från Brynäs och senaste säsongen blev det sex poäng i SDHL, samtliga assists.
— Andrine är en ung spelare som ändå har hunnit göra två säsonger i SDHL och har även fina meriter från landslaget. Det är en spelare som gillar att tävla och som har en bra grund för att kunna utvecklas ytterligare ett steg hos oss under den kommande säsongen. Hon har bra storlek och fysik, och är dessutom högerfattad, och vi kommer att ha bra nytta av henne i vinter, säger Stenmark.

 

Den här artikeln handlar om: