Sök
Daniel Alfredsson.
Ottawa

Nobbades ifjol – kan bli femte svensk i år

På tisdag är det dags för omröstning gällande vilka personer som ska väljas in i Hockey Hall of Fame. Efter att ha nobbats är Daniel Alfredsson återigen en av kandidaterna som kan väljas in i år.

Börje Salming var först. Han har sedan följts av Mats Sundin, Peter Forsberg och Nicklas Lidström. Nu kan Daniel Alfredsson blir femte svensk att väljas in i NHL:s Hall of Fame.

Den förre Ottawa-kaptenen är en kandidaterna som nämns på NHL:s egen hemsida. Alfredsson gjorde 17 säsonger för Ottawa i NHL och avslutade sedan med en för Detroit 13/14. Under sin långa NHL-karriär 1 157 poäng på 1 246 matcher. Hans tröja nummer 11 hänger i taket i Ottawas hemmaarena och han var under 13 säsonger lagkapten i klubben. Under sin första säsong vann han Calder Trophy som bäste rookie i NHL och han har också prisats av ligan med King Clancy Trophy och Mark Messier Leadership Award.

Han fick dock aldrig vinna Stanley Cup under sin karriär, men väl OS.

Omröstningen sker på tisdag och notabla namn som konkurrenter till Alfredsson är bland andra Rod Brind’AmourPatrik EliasTheo FleuryCurtis JosephKevin Lowe och Hayley Wickenheiser. Även Jeremy Roenick och Alexander Mogilny nämns bland de som nhl.com tar upp.

Den här artikeln handlar om: