Sök
Alexander Holtz och Lucas Raymond.
Nyheter

Sex svenskar spås gå i förstarundan 2020

Knappt har vi lagt årets NHL-draft till handlingarna förrän det är dags att börja tänka på nästa. Nu har Future considerations släppt sin första draftranking inför nästa år och det kan bli en rejäl svenskfest.

Supertalangerna Alexander Holtz och Lucas Raymond är de två svenskar som under en längre tid spåtts väljas mycket högt i 2020 års NHL-draft. Men om man ska tro Future considerations så kommer ingen av dem väljas som nummer ett.

Den platsen menar man istället att det kanadensiska underbarnet Alexis Lafrenière kommer ta. Lafrenière spelade både U18-VM och JVM för Kanada säsongen som var och i klubblaget Rimouski Océanic i ligan QMJHL smiskade 17-åringen dit 105 poäng. Forwarden är född 01, men född för sent på året för att kunna väljas redan i årets draft.

Quinton Byfield spås väljas som tvåa och på tredje plats återfinns Frölundas Lucas Raymond. Som femma hittar vi Djurgårdens Alexander Holtz.

Fyra svenskar till beräknas gå i nästa års förstarunda. På sjunde plats återfinns Luleås Noel Gunler. På 19:e plats HV71:s Zion Nybeck och två placeringar bakom honom återfinns klubbkompisen Emil Andrae. På plats 25 rankas Malmös back Helge Grans.

Ta del av hela draftrankingen här.

Den här artikeln handlar om: