Sök
180223, 2018 Winter Olympics, Ice Hockey Ice Hockey – Pyeongchang 2018 Winter Olympics – Men Semifinal Match – Czech Republic v Olympic Athletes from Russia – Gangneung Hockey Centre, Gangneung, South Korea – February 23, 2018 – Kirill Kaprizov, Olympic athlete from Russia, and Vojtech Mozik of Czech Republic battle for the puck as Jan Kolar of Czech Republic looks on. REUTERS/Brian Snyder …
SHL

UPPGIFTER: OS-meriterad back aktuell för SHL-klubben

Han spelade OS för Tjeckien 2016. Nu är den NHL-meriterade backen Vojtech Mozik aktuell för spel i Färjestad till den kommande säsongen, enligt Värmlands Folkblad.

Vojtech Mozik har två starka KHL-säsonger i Vitjaz Podolsk bakom sig, där han stod för 25 poäng (5+20) den gångna säsongen. Kontraktet med Vitjaz gick ut efter säsongen och sedan dess har 26-åringen letat ny klubbadress.

Nu uppger Värmlands Folkblad att den tjeckiska backen kan hamna i SHL nästa säsong. Enligt tidningen jagar Färjestad den högerfattade backens tjänster till nästa säsong.

2016 spelade Mozik OS för Tjeckien, där han noterades för två passningspoäng på sex matcher. Säsongen 2015/16 spelade backen sju NHL-matcher med New Jersey Devils. Under sina två säsonger i Nordamerika spelade dock Mozik mestadels i AHL, där han stod för 39 poäng (13+26) på 118 matcher.

Den här artikeln handlar om: