Sök
181219 AIK:s Louise Nordberg Tenglin deppar under ishockeymatchen i SDHL mellan Djurgården och AIK den 19 december 2018 i Stockholm. Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån / Cop 253 …
SDHL

Glädjebesket: Trotjänaren förlänger med AIK

Hon har spelat i AIK i ett decennium. Nu är backen Louise Nordberg Tenglin klar för ytterligare en säsong i den svartgula dressen, meddelar klubben på sin hemsida.

Som 18-åring debuterade Louise Nordberg Tenglin i SDHL med AIK. Tio år senare är backen fortfarande kvar i klubben – och nu står det klart att det blir ytterligare en säsong för 28-åringen i ”Gnaget”.

Under tisdagen meddelade SDHL-klubben att Nordberg Tenglin förlängt sitt kontrakt med ytterligare ett år.
– AIK ger mig de förutsättningar jag behöver för att kunna kombinera ishockey och jobb på bästa sätt. Det finns en enorm trygghet i damverksamheten och gemenskapen gör att man vill stanna år efter år, säger hon till klubbens hemsida.

SPELAT ÖVER 300 MATCHER

Den gångna säsongen stod 28-åringen för sex poäng (2+4) på 31 SDHL-matcher från sin backplats.
– Hon är en stark spelare med bra defensiva egenskaper. Hon är en ledare på och utanför isen och jag är glad att Louise fortsätter karriären i AIK, säger AIK:s tränare Jared Cipparone.

Nordberg Tenglin har spelat 302 SDHL-matcher för AIK under karriären. Hon har även 24 landskamper med Damkronorna på meritlistan.

Den här artikeln handlar om: