Sök
Ryan Hartman och Tyler Pitlick
Philadelphia

Tidigare löftet trejdas – för tredje gången på 16 månader

Ryan Hartman blev inte långvarig i Philadelphia. Nu trejdas han till Dallas, i utbyte mot Ryan Pitlick.

När Nashville värvade Ryan Hartman från Chicago i februari 2018 tippades han bli ett fynd. 16 månader senare har han hunnit trejdas bort från Nashville till Philadelphia och från Philadelphia till Dallas. I natt blev den 24-årige forwarden nämligen klar för Stars i en trejd.

Hartman blir restricted free agent vid månadsskiftet så Stars byter bara till sig hans rättigheter. Det tidigare förstarundevalet gjorde 26-poäng på 83 matcher under säsongen och trejdades så sent som i februari till Philadelphia. Nu skeppas han alltså därifrån.

KOSTADE EN FÖRSTARUNDA…

Som rookie sköt Ryan Hartman 19 mål och nådde 31 poäng i Chicagos tröja men sedan han trejdades därifrån har forwarden inte lyckats överträffa den nivån. Faktum är att Nashville Predators betalade ett förstarundeval och ett fjärderundeval och gav upp Victor Ejdsell och ett femterundeval för att få Hartman i februari 2018.

Han byts nu mot breddspelaren Tyler Pitlick, som har ett år kvar på sitt kontrakt värt en miljon dollar. Pitlick gjorde tolv poäng på 47 matcher under den senaste säsongen och har som bäst gjort 27 poäng under en säsong.

27-åringen har 53 poäng på 185 matcher för Edmonton och Dallas.

Den här artikeln handlar om: