Sök
190315 Ishockey, NHL Mar 14, 2019; Saint Paul, MN, USA; Dallas Stars left wing Jamie Benn (14) and Minnesota Wild left wing Pontus Aberg (26) chase after a loose puck in the second period at Xcel Energy Center. Mandatory Credit: David Berding-USA TODAY Sports …
Nyheter

Efter turbulenta säsongen – nu dumpas svenskforwarden

Pontus Åberg trejdades till Minnesota i mitten av januari. Nu meddelar klubben att man inte väljer att erbjuda 25-åringen något nytt kontrakt.

Inom loppet av elva månader bytte Pontus Åberg Nashville mot Edmonton, Edmonton mot Anaheim och Anaheim mot Minnesota. Nu står det klart att den tidigare Djurgården- och Färjestadsforwarden tvingas till ett nytt klubbyte.

Åberg noterades för sex poäng (1+5) på 22 matcher i Wildtröjan. 25-åringen trejdades till klubben i januari i utbyte mot Justin Kloos, men någon fortsättning i Minnesota blir det alltså inte nästa säsong.

Under tisdagskvällen meddelade Minnesota Wild att man inte väljer att ge Åberg ett kvalificerande erbjudande, vilket innebär att han blir free agent den 1 juli.

Samtidigt meddelar klubben att man erbjudit svenske centern Joel Eriksson Ek ett kvalificerat erbjudande.

Den här artikeln handlar om: