Sök
Silje Holös.
Nyheter

Förre SM-guldvinnaren slutar – får tränarroll i SHL-klubben

Färjestads Silje Holös väljer att lägga ner sin spelarkarriär. Istället blir hon assisterande tränare i klubbens U16-lag, meddelar Färjestad på sin hemsida.
– Hon har ambitioner och vi vill ta del av hennes kvalitéer, säger FBK:s junioransvarige Greger Artursson.

Efter SM-guldet med Djurgården 2017 valde norskan Silje Holös att ta steget ner till division I för att vara med på Färjestads resa upp till SDHL. Efter två misslyckade kvalförsök väljer nu den norska backen att lägga skridskorna på hyllan.

I stället kommer Holös att bli assisterande tränare till Färjestads U16-lag. Det meddelar Karlstadsklubben på sin hemsida idag.
 Vi ser till kompetensen och Silje har en lång karriär som spelare bakom sig och hon har även gått tränarutbildningar som kvalificerar henne på den här nivån. Hon har ambitioner och vi vill ta del av hennes kvalitéer, säger klubbens avgående junioransvarige Greger Artursson.

LILLASYSTER TILL LHC-VÄRVNINGEN

Holös är lillasyster till Linköpings backvärvning, tillika förre Färjestadsspelaren, Jonas Holös.
– Ska bli kul att se vad man kan bidra med. Jag har spelat länge på en hög nivå och det ska bli intressant att se saker från den andra sidan båsdörren. Det är första gången jag är tränare så den här säsongen blir lite se och lära för mig. Jag är jättetaggad över att komma igång helt enkelt, säger hon.

Under sin aktiva karriär spelade Holös SDHL-hockey med Brynäs, AIK, Segeltorp och Djurgården.

Den här artikeln handlar om: