Sök
Greg Scott.
SHL

KLART: Publikfavoriten återvänder till Brynäs – skriver treårskontrakt

Publikfavoriten är tillbaka i Brynäs. Under onsdagen meddelade Gävleklubben att kanadensaren Greg Scott är tillbaka i klubben efter tre år i CSKA Moskva.

Efter tre år i CSKA Moskva är nu Brynäs tidigare publikfavorit Greg Scott tillbaka i klubben.
– Greg har alla kvalitéer vi har letat efter. Både han och vi vill att han ska komma tillbaka hit och producera. Han har stora ledaregenskaper och är den typen av människa som visar vägen för andra. Han går i bräschen och gör sina medspelare bättre, säger Brynäs sportdirektör Andreas Dackell till klubbens hemsida.

Scott lämnade Brynäs efter säsongen 2015/16 för spel i Ryssland. Innan dess noterades han för 117 poäng (51+66) på 152 SHL-matcher för Gävleklubben.
– Jag och min familj älskar Gävle och Brynäs. Vi har många vänner kvar och vi hade alltid känslan att vi skulle komma tillbaka efter KHL-äventyret. Och nu kändes det som att det var dags, säger Scott till Brynäs hemsida.

”TAR MED MIG VINNARMENTALITETEN”

Kontraktet sträcker sig över de kommande tre säsongerna.
– Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka. Det känns jättebra, helt fantastiskt, och verkligen som rätt beslut. Jag fick avsluta på bästa sätt i Ryssland och nu vill jag vinna i Sverige också. Jag tar med mig vinnarmentaliteten och vill gå för guld varje år jag är i Brynäs.

Greg Scott noterades för 17 poäng (9+8) på 45 grundseriematcher för CSKA Moskva den gångna säsongen. 31-åringen fick avsluta tiden i KHL med att vinna Gagarin Cup efter att ha finalbesegrat Avangard Omsk i finalen.

Den här artikeln handlar om: