Sök
20180203, Turku SM-liiga, TPS vs. K‰rp‰t. Ville Leskinen , K‰rp‰t Jaakko Stenroos / All Over Press …
SHL

Jättevärvningen: Poängsprutan till SHL

Det är inte bara Leksand och Brynäs som dundrar in supervärvningar idag. Nu är Ville Leskinen klar för Färjestad.
– Det blir första gången jag spelar utanför Finland och efter det jag hört om klubben så kommer jag till ett väldigt bra ställe, säger han.

Leksand värvade Spencer Abbott, Brynäs värvade Greg Scott. Nu smäller Färjestad till med en lika tung värvning. Ville Leskinen ansluter till klubben på ett tvåårskontrakt. Det skriver de på sin hemsida.

Det är ingen dålig offensiv pjäs FBK får in. 29 mål och 57 poäng var Ville Leskinens facit i finska Liiga den gångna säsongen. Han slutade ett mål bakom Malte Strömwall i skytteligan och gjorde lika många poäng som den svenske poängkungen men bedömdes tvåa i poängligan.
– Jag gillar att skjuta mycket och jag kommer till Färjestad för att göra mycket poäng. Även om jag gillar att vara i den offensiva delen av banan så är jag ändå ganska bra även defensivt. Det ska bli kul att få spela i ett lag med en såpass vass offensiv, säger han.

KAN ERSÄTTA STJÄRNORNA

Man kan förstå att general manager Peter Jakobsson är nöjd över att landa ett tungt nyförvärv, som förhoppningsvis för deras del kan täcka upp en del efter förlusterna av spelare som Joakim Nygård och Oskar Steen.
– En spelare vi kommer att få stor nytta av, säger Jakobsson.

25-åringen har spelat för Kärpät de senaste tre åren och där gjort 30, 45 och 57 poäng. Leskinen hade också ett starkt slutspel med 15 poäng på 17 matcher.

Den här artikeln handlar om: