Sök
Artemij Panarin.
Nyheter

Kampen om Panarin: ‘Står mellan tre klubbar’

Tre klubbar tycks göra upp om den fria marknadens tyngsta namn i sommar, Artemij Panarin. Antingen blir det en flytt till södern, eller New York.

Artemij Panarin kommer inte stanna i Columbus. Efter att ha gjort 169 poäng på två säsonger lämnar den ryske storstjärnan Blue Jackets när hans kontrakt löper ut till helgen.

Från och med måndag kväll, svensk tid, får han sajna med en annan klubb och det tycks stå mellan tre lag. Favoriten till att landa Panarin, och hans lagkompis Sergej Bobrovskij, har hela tiden varit Florida. Och de är ett av de tre lag som gör upp om den ryske forwarden, enligt Elliotte Friedman på Sportsnet.

I hans ”31 thoughts” skriver Friedman att det tycks stå mellan tre klubbar i kampen om poängspelaren. Utöver Florida ska dessa klubbar vara de båda New York-klubbarna Rangers och Islanders. Rangers har hela tiden sagts vara outsidern, om det inte skulle bli något med Florida.

Noterbart är att Friedman också ser Gustav Nyquist som en tänkbar Columbus-spelare till nästa säsong. Han skulle alltså bli en potentiell ersättare, om än inte i samma klass, till Panarin.

Den här artikeln handlar om: