Sök
Roberto Luongo
Vancouver

Målvaktslegendaren lägger av: ”Ett av mina tuffaste beslut”

Roberto Luongo lägger av. Den tredje mest vinstrika målvakten i NHL-historien meddelar beslutet i ett öppet brev på NHL:s hemsida.
  Det handlar inte om att jag inte älskar att spela hockey men jag behövde lyssna på min kropp.

Han vann aldrig Stanley Cup. Eller Vezina Trophy. Ändå rankas Roberto Luongo som en av de största målvaktsprofilerna i NHL:s historia. Han passerade under säsongen Ed Belfour och blev tidernas tredje mest vinstrika målvakt i NHL, med 489 segrar. Bara Martin Brodeur och Patrick Roy har fler.

Men nu lägger 40-åringen alltså av. Han har egentligen kontrakt i tre år till men avslutar redan nu sin karriär. De skadeproblem som förföljt kanadensaren de senaste åren sätter stopp för en fortsatt satsning.
– Det här är ett av mina tuffaste beslut i livet och det tog mig lång tid att fatta det. Jag har tänkt mycket på det de senaste två månader och efter att ha lyssnat på min kropp fattade jag beslutet. Det känns som rätt läge att lämna sporten, skriver han i ett brev på NHL:s hemsida.

”DET VAR ETT TECKEN FÖR MIG”

Luongo fortsätter.
– Min försäsongsträning börjar alltid den tredje veckan i maj och jag såg inte fram emot att gå tillbaka till gymmet. Min kropp sade till mig att den inte ville gå igenom allt hårda arbete igen. När jag sen tänkte på att gå på is i slutet av juli var jag för första gången inte glad över det. Det var ett tecken för mig. Det handlar inte om att jag inte älskar att spela hockey men jag behövde lyssna på min kropp.

Roberto Luongo draftades som spelare nummer fyra år 1997 av New York Islanders. År 2000 skeppades han iväg till Florida där han blev kvar till 2006 då flyttlasset gick till Vancouver, som han förde till final 2011. 2014 trejdades Luongo sedan tillbaka till Florida där han avslutade sin karriär.

Den senaste säsongen spelade han 43 matcher. Det blev karriärens 43 sista.

https://twitter.com/strombone1/status/1143942124444033025

Den här artikeln handlar om: