Sök
Nyheter
MJÖRNBERG: Mer våld och sprit än vad vi anade

Vi ägnade en del tid av veckans podcast åt att minnas tillbaka och fundera över några transatlanter som varit i Hockeyettan och färgat på ett eller annat sätt.

Vissa rent sportsligt, andra för att de hade lite dåligt alkoholomdöme, roligt namn eller hamnade i klammeri med rättvisan.

Mike Danton, den gamle NHL-liraren som suttit i finkan för anstiftan till mord och som kom till Sverige och skrämde skiten ur alla han mötte under sina säsonger i IFK Ore och Kramfors-Alliansen nämnde vi faktiskt inte.

Men i den där samlingen fanns Eric Prezpiorka, stjärnan som pucklade på sin coach i båset och Ryan McLeod som grovt rattfull körde rakt genom en blekingsk rondell och tvingades fly landet innan polisen lade beslag på hans pass. Båda i Olofström (som ju haft ex antal andra alkohol- och vålds-incidenter även efter det). Och så, så klart den stabile Vita Hästen-backen Mike Beck som var en källa till stor munterhet bland många för att han var namne med en viss porrfilmsproducent.

Vi kallade avsnittet för #115 Rattfylla, porr och slagsmål av den anledningen och ur tomma intet utan någon som helst förkunskap drog Henrik Skoglund ett namn på måfå mest för att det klingade ganska fräckt och gjorde en rebus.

Spelade i Hudiksvall och kan förknippas med Madicken-visan Pilutta dig.

Vem kunde det var?

Svaret är Travis Lisabeth som gjorde 17 matcher för Hudiksvall säsongen 09/10.

Ganska harmlöst. Ända tills en snabb googling avslöjar att denne Lisabeth arresterades efter att ha startat slagsmål med en musikant på en bar under en bortatripp då han spelade i ECHL med Pensacola Ice Pilots säsongen 06/07.

Inte nog med det. Tillsammans med Lisabeth i samband med den incidenten och som också haffades av polis fanns en viss Mike Wirll. Forwarden som också hade en kort och ganska målglad sejour i Hockeyettan med Gislaved och Skövde mellan 2009 och 2011.

Bara ett lustigt sammanträffande förstås, men poddtiteln blev ju allt bra träffande.

I avsnittet i övrigt snackar vi en hel del om förbundsmötets ja till ny kvalmekanism i svensk hockey. Hur det gick till och vad det innebär framöver. Friserade bokslut, situationen kring hockeyn i Kiruna, Gripens namnbyte och en viktig kraft som kliver av hockeyn i Småland. Bland mycket annat.

Ni hör den här eller i er poddapp: http://www.mjornberg.se/2019/06/24/115-rattfylla-porr-och-slagsmal/

* * *

Nu försvinner jag iväg några dagar till Spanien för att hälsa på goda vänner och ladda upp batterierna lite. Ska försöka ta det så lugnt det bara går. Ett tema som faktiskt kommer gälla för större delen av juli. Jag ska försöka att bara göra det som känns lustfyllt.

Men när kalendern vänder till juli är det förstås dags för listsäsongen att dra igång. Jag har preppat rätt bra för den.

Jag vet att ni har väntat.

Den här artikeln handlar om: