Sök
180929 Moras Spencer Abbott under ishockeymatchen i SHL mellan Mora och Brynäs den 29 september 2018 i Mora. …
SHL

Leksands värvningskupp – plockar in ärkerivalens poängkung

Först Janne Juvonen. Nu tar även Spencer Abbott steget från degraderade Mora till ärkerivalen Leksand. I dag meddelade SHL-klubben att han skrivit ett ettårskontrakt med klubben.

Sedan tidigare har Leksand värvat Janne Juvonen från Mora. Nu står det klart att man värvar in ytterligare en nyckelspelare från fjolårets kvalmotståndare. Under onsdagen meddelade Leksand att kanadensaren Spencer Abbott skrivit på för klubben.

Abbott kommer att ansluta till Leksand i slutet av oktober.
– Att Spencer väljer att komma till oss i Leksand känns jättebra. Vi får in en offensiv spjutspets till vårt lagbygge. Spencer kommer med sin kreativitet driva vårt spel med puck och har dessutom verktygen för att styra ett powerplay, säger Leksands general manager Thomas Johansson till klubbens hemsida.

”HÖRT MYCKET BRA OM LEKSAND”

Den 31-årige kanadensaren var Moras poängkung den gångna säsongen. Högerskytten noterades för 36 poäng (7+29) på 42 SHL-matcher med Mora.
– Jag ser väldigt mycket fram emot att få komma till Leksands IF. Jag har hört mycket bra om Leksand, inte minst om stödet som laget har från supportrarna, säger Abbott.

Kontraktet sträcker sig över den kommande säsongen.

Den här artikeln handlar om: