Sök
Gustav Nyquist
San José

Svenske stjärnan kan stanna – men jagas av tidigare klubben

Gustav Nyquist är ett av de hetaste svenska namnen på marknaden. Nu uppger The Athletics Pierre LeBrun att såväl San Jose som Detroit är aktuella för svensken.

Gustav Nyquist lämnade Detroit under säsongen och avslutade den i San Jose, där han imponerade och var en viktig pjäs under lagets långa slutspelsresa. Nu blir svensken free agent och det mesta har talat för att han kommer lämna klubben.

Men enligt Pierre LeBrun ska det inte vara omöjligt att Nyquist blir kvar i Sharks, trots att de har stora lönetaksbekymmer efter att ha förlängt med Erik Karlsson. LeBrun skriver att de ”inte har stängt dörren”.

KAN BLI MCDAVIDS PARHÄST

Han skriver också att det finns intresse även från annat håll. Enligt LeBruns källor ska Edmonton ha hört av sig kring svenskens tillgänglighet – precis som hans tidigare klubb Detroit. 29-åringen draftades av Red Wings 2008 och NHL-debuterade säsongen 11/12.

Tidigare idag nämndes också Columbus som en möjlig ny klubbadress för den skicklige skridskoåkaren, som hade en lönetaksträff på 4,75 miljoner dollar på sitt tidigare kontrakt.

Den här artikeln handlar om: