Sök
Erik Haula.
Vegas

Finske succéspelaren trejdad i natt

Han var en av många doldisar som fick sitt stora genombrott efter flytten till Vegas. Men i natt trejdades Erik Haula till Carolina.

Carolina är fortsatt aktiva på trejdmarknaden. Efter att ha bytt till sig Patrick Marleau vid draften och svenskduon Anton Forsberg och Gustav Forsling häromdagen, var de i natt inblandade i ett nytt spelarbyte.

Succélaget bytte nämligen till sig den 28-årige finske forwarden Erik Haula i utbyte mot Nicolas Roy och ett femterundeval i draften. Övergången har bekräftats av de båda inblandade klubbarna.

KROSSADE SITT POÄNGREKORD

Erik Haula gjorde succé under sin första säsong i Vegas då han gjorde 55 poäng och slog sitt personliga poängrekord med 21 poängs marginal. Säsongen som gick var han dock skadedrabbad och landade bara på sju poäng på 15 matcher. Haula, som kom från Minnesota vid expansionsdraften, har ett år kvar på kontraktet värt 2,75 miljoner dollar per säsong.

Vegas behöver varje dollar de kan få för att komma under det lönetak de nu ligger strax över. Därför offrades Erik Haula i natt. Nu blir han i stället lagkompis med landsmännen Sebastian Aho, Saku Mäenalanen och Teuvo Teräväinen.

Nicolas Roy, som går motsatt väg, är en 22-årig talang som mestadels höll till i AHL förra säsongen men gjorde sex matcher för Carolina i NHL.

Den här artikeln handlar om: