Sök
170105 FŠrjestads Henrik Neubauer under ishockeymatchen i SHL mellan BrynŠs och FŠrjestad den 5 januari 2017 i GŠvle. Foto: Simon HastegŒrd / BildbyrŒn / Cop 118 …
Nyheter

Tidigare Färjestadstalangen rör på sig – klar för toppklubb

Henrik Neubauer lämnade Sverige och Färjestad för Österrike 2017. Efter två säsonger i Dornbirner står det nu klart att 22-åringen spelar i österrikiska toppklubben Vienna Capitals nästa säsong.

Efter att ha spenderat sin juniortid i Färjestad valde Henrik Neubauer att lämna de värmländska skogarna för spel i Österrike som 20-åring.

Under de senaste två säsongerna har den Sunne-födde forwarden delat säsongerna mellan spel i EBEL-klubben Dornbirner och klubbens samarbetsklubb i alpligan Bregenzerwald.

”DAGS FÖR HONOM ATT TA NÄSTA STEG”

Nu tar Neubauer nästa kliv i karriären. Under torsdagen meddelade den österrikiska toppklubben Vienna Capitals att svensken, som även har österrikiskt pass, har skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.
– De senaste två säsongerna har Henrik samlat på sig viktig erfarenheter från ligan. Nu är det dags för honom att ta nästa steg i sin utveckling, säger Vienna Capitals huvudtränare Dave Cameron i ett uttalande till klubbens hemsida.

Under sina år i Färjestad hann Neubauer med sex SHL-matcher med a-laget. Den gångna säsongen stod 22-åringen för sex poäng på 52 matcher i Dornbirner samtidigt som han noterades för elva poäng på 14 matcher i Bregenzerwald.

Vienna Capitals spelar nästa säsong i Champions Hockey League, något man även gjorde den gångna säsongen. Där besegrade man bland annat med Frölunda med 4–1 på bortais. I den inhemska ligan förlorade man finalserien mot Klagenfurt med 2–4 i matcher.

Den här artikeln handlar om: