Sök
Juuso Ikonen
Washington

Tidigare Brynässtjärnan tillbaka i SHL – eller? ”Nix, inget klart alls”

Han var en flopp i Djurgården och en succé i Brynäs. Nu är Juuso Ikonen klar för HV71, enligt tränaren Stephan Lundh. Men inte enligt sportchefen Johan Hult.
– Är en spelare som vi tittar på men inget klart tyvärr, säger han till hockeysverige.se.

Juuso Ikonen kom till Djurgården som en stor talang med stora förväntningar, men hade svårt att ta plats i laget och släpptes till Brynäs. Där fick han per omgående en stor roll och han var en av de bärande spelare i laget som gick till final 2017.

Nu sägs Ikonen vara klar för en ny klubb: HV71, som ju besegrade Ikonens Brynäs 2017. Efter en tung säsong med mycket skadeproblem i Washingtons organisation sägs speedkulan tillbaka i svensk ishockey igen. Det är HV:s tränare Stephan Lundh som för hockeynews.se påstår att värvningen är klar.
– Jag tycker han var väldigt bra i Djurgården och han var spetsig i Brynäs, säger ”Lillis”.
– De kommer den 29 juli. Camara kommer väl den 25:e och Ikonen likadant. Alla är här när vi samlas den 29 juli så vi har inga som dyker in i oktober utan alla är här, fortsätter HV71:s tränare.

DEMENTERAS

Men sportchefen Johan Hult menar att så inte alls är fallet.
– Nix, inget klart alls med Juuso. Är en spelare som vi tittar på men inget klart tyvärr, skriver han i ett sms till hockeysverige.se.

Tidigare idag gick Ikonens agent Jukka Tiilikainen. ut i en intervju med Hockeypuls och sade att Ikonen inte var nära någon ny klubb.
–  Det är knäpptyst på marknaden.

Det blev bara 14 poäng på 54 matcher i AHL förra säsongen men 26 poäng på 49 matcher i Brynäs säsongen dessförinnan för finländaren.

I forwardsväg har HV sedan tidigare värvat Linus Fröberg, Anthony Camara, Linus Sandin och Axel Holmström.

MÅNS KARLSSON

HENRIK SKOGLUND

Den här artikeln handlar om: