Sök
Jesse Puljujärvi
Tampa Bay

‘Puljujärvi vill lämna Kanada – vill spela där det är lugnare’

Jesse Puljujärvi kräver som bekant en trejd från Edmonton. Enligt Sportsnets Elliotte Friedman vill finländaren spela på ett ställe där det är lugnare.

Jesse Puljujärvis agent har tidigare sagt att hans klient hellre spelar i Europa än i Edmonton. Men prio ett verkar fortfarande vara att landa ett NHL-avtal någon annanstans.

Sportsnets Elliotte Friedman skrev igår att det forna superlöftet hoppas bli trejdad till en amerikansk klubb. Där tycks tre av NHL:s topplag finnas med i kampen om finländarens rättigheter.
”Han vill fortsätta sin NHL-karriär utanför Kanada. Han vill spela där det är lite lugnare. Boston, Carolina och Tampa Bay finns med bland de möjliga alternativen”.

KAN ÅTERFÖRENAS MED AHO

Boston gick till Stanley Cup-final och slog ut Carolina i konferensfinal, och Tampa Bay vann som bekant grundserien i överlägsen stil den senaste säsongen. Det är med andra ord tre av östkonferensens tungviktare som nämns som möjliga klubbar för Jesse Puljujärvi.

Carolina har blivit en riktig finskklubb med stjärnor som Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen. I natt trejdade de också till sig Erik Haula från Vegas Golden Knights. Kanske kan Puljujärvi återförenas med sin parhäst från Kärpät och juniorlandslaget: Sebastian Aho? Kanske kan det få fart på den tidigare draftfyrans NHL-karriär.

 

Den här artikeln handlar om: