Sök
190216 Brynäs Robert Kousal under ishockeymatchen i SHL mellan Timrå och Brynäs den 16 februari 2019 i Timrå. …
Tjeckiska ligan

Lämnade efter säsongen – nu har förre Brynäsforwarden hittat ny klubb

Det blev bara en säsong i Brynäs för Robert Kousal. Efter att kontraktet med Gävleklubben gick ut efter säsongen har han gått klubblös. Nu står det klart att han flyttar hem till Tjeckien.

Med två VM-turneringar för Tjeckien på sitt cv hade nog en del Brynässupportrar rätt högt ställda förväntningar på Robert Kousal inför den gångna säsongen. Succén uteblev dock för forwarden, som stod för beskedliga 15 poäng på 40 matcher.

Efter säsongen stod det klart att det inte skulle bli någon fortsättning i Brynäs för Kousal. Nu har 28-åringen gjort klart med ny klubb. Under torsdagseftermiddagen stod det klart att forwarden skrivit på för Dynamo Pardubice.

HEMMA EFTER SEX ÅR

Detta blir första gången sedan 2013 som Kousal spelar hemma i Tjeckien. Sedan forwarden lämnade hemlandet i december 2013 har han hunnit med två och en halv säsong i KHL, två säsonger i Schweiz samt den senaste säsongen i Brynäs.

Kousal fick delar av den gångna säsongen förstörd av skador. Han åkte på en smäll i en match mot Frölunda i december och efter det stod 28-åringen bara för fyra poäng på 17 matcher.

Den här artikeln handlar om: