Sök
190323 Kristianstads Robin Sterner deppar under kval till Hockeyallsvenskan mellan Kristianstad och Vita Hästen den 23 mars 2019 i Kristianstad. …
Nyheter

Rutinerade centern lämnar allsvenska nykomlingen

Han var en av få spelare med ordentlig rutin från spel i Hockeyallsvenskan. Nu står det klart att 28-årige centern Robin Sterner lämnar den allsvenska nykomlingen Kristianstad.

Robin Sterner var en viktig del i det Kristianstadlag som under våren tog klivet upp från Hockeyettan till Hockeyallsvenskan. Centern, som spelat 187 SHL-matcher under karriären, producerade 29 poäng på 33 matcher i Hockeyettan. I kvalspelet noterades han sedan för ytterligare sju poäng på 15 matcher.

”SKA ALDRIG STÄNGA NÅGRA DÖRRAR, MEN…”

Nu står det klart att Sterner inte följer med skåningarna upp i Hockeyallsvenskan.
– Man ska aldrig stänga några dörrar, men nej… Robin spelar inte i KIK kommande säsong, säger Kristianstads ordförande Christian Falk till Kristianstadsbladet.

Sterner har tidigare representerat Pantern, Rögle, Örebro och BIK Karlskoga i Hockeyallsvenskan. Med sina 131 matcher i ligan är det bara målvakten Joel Gistedt (135) som spelat fler matcher i ligan i Kristianstads nuvarande trupp.

Sterner är barnbarn till forne storspelaren och Tre Kronor-hjälten Ulf Sterner. Var Robin Sterner kommer att spela nästa säsong är i dagsläget inte känt.

Den här artikeln handlar om: