Sök
Nyheter
SAMMANSTÄLLNING: De tjänar bäst i NHL nästa säsong

Connor McDavid har högst lönetaksträff, men fyra andra spelare tjänar bättre än han gör det kommande året. Här listas de 20 spelare som säsongen 19/20 kommer dra in tio miljoner dollar eller mer.

Det är den här listan spelare som Mitch Marner och kanske också Patrik Laine vill slå sig in på under sommaren. Listan på spelare som nästa säsong kommer tjäna tio miljoner dollar eller mer och göra de 20 övriga stjärnorna sällskap.

För det är 20 spelare som ligger på den magiska summan. Patrick Kane och Jonathan Toews har lönetaksträffar på 10,5 miljoner och är två av blott tio spelare med lönetaksträffar på tio miljoner eller mer, men tjänar ”bara” 9,8 nästa säsong. Connor McDavid har högst lönetaksträff men kommer med sina 14 miljoner dollar ”bara” dra in femte mest pengar nästa säsong. Det är alltså spelarens inkomst det kommande året som räknas här – inte lönetaksträffen.

En svensk är med på listan. Han har NHL:s tredje högsta lönetaksträff och kommer tjäna fjärde mest pengar den kommande säsongen. Ni vet nog vem det är…

Värt att notera är också att många på listan får sina inkomster i en klumpsumma, snarare än i löneutbetalningar. Connor McDavid har exempelvis bara en miljon dollar i lön, av de 14 han drar in, resten får han i en bonus.

Samtliga siffror kommer från CapFriendly.com.

DE TJÄNAR MEST

1. John Tavares & Auston Matthews, Toronto. 15,9 miljoner dollar.

John Tavares har en lönetaksträff på elva miljoner dollar medan Auston Matthews har näst högst i ligan på 11,634. Noterbart är att duon får i stort sett alla sina pengar i en klumpsumma den första juli. Ingen av dem har ens en miljon dollar av sina 15,9 i löpande löneutbetalningar…

3. Carey Price, Montréal. 15 miljoner dollar

Målvakten med högst lönetaksträff (10,5 miljoner dollar) är också den som drar in mest kommande säsong. 13 av de 15 miljonerna betalas ut som en bonus den första juli.

4. Erik Karlsson, San Jose. 14,5 miljoner dollar

Erik blev NHL:s tredje bäst betalda spelare sett till lönetaket och är alltså fyra här, före Connor McDavid. Karlsson drar in enorma 14,5 miljoner dollar kommande år. 11,5 av dem i bonusar.

5. Connor McDavid, Edmonton. 14 miljoner dollar

Han är som sagt ligans bäst betalde sett till lönetaksträff med sina 12,5 miljoner dollar, i snitt per år, fram till 2026. En miljon av de 14 han drar in 2019/2020 betalas i lön. Resten i bonusar.

6. Tyler Seguin, Dallas. 13,5 miljoner dollar

Här kommer den första stora överraskningen på listan. Seguin har en lönetaksträff på 9,85 miljoner dollar men drar in storkovan kommande säsong.

7. Jamie Benn, Dallas. 13 miljoner dollar

Också en liten överraskning. Dallaskaptenen och Seguins parhäst har en lönetaksträff på 9,5 miljoner dollar men är en av ligans allra bäst betalda spelare det kommande året.

8. Drew Doughty, Los Angeles, Mark Stone, Vegas, John Carlson, Washington & Nikita Kutjerov, Tampa Bay. 12 miljoner dollar 

Drew Doughty såg länge ut att bli NHL:s bäst betalde back kommande året, men blev som bekant förbisprungen av Erik Karlsson. Doughty är tvåa både i inkomster säsongen 19/20 och i lönetaksträff. Där ligger han nämligen på 11 miljoner, alltså precis bakom Karlsson.

Precis som Doughty går Mark Stone in på det första året på det jättekontrakt han skrev med Vegas i februari. Stone har en lönetaksträff på 9,5 miljoner dollar men tjänar alltså hela tolv miljoner 19/20.

Samma sak gäller Nikita Kutjerov. Han gjorde hela 128 poäng förra säsongen men har en lönetaksträff på relativt beskedliga 9,5 miljoner. Samma som Stone. John Carlsson, som också ligger på tolv miljoner kommande år, har en lönetaksträff på åtta miljoner dollar. Han är alltså tillsammans med Doughty NHL:s näst bäst betalda back nästa säsong.

12. Anze Kopitar, Los Angeles. 11 miljoner dollar

Den slovenske superstjärnan tjänar elva miljoner säsongen 19/20 och får allting i ren lön. Inga bonusar här, alltså. Han har en lönetaksträff som ligger strax under, på tio miljoner dollar.

13. Max Pacioretty, Vegas. 10,5 miljoner dollar

Här har vi den stora skrällen på listan. Max Pacioretty har en lönetaksträff på i sammanhanget blygsamma 7,5 miljoner dollar men är alltså en av de bäst betalda spelarna i NHL nästa säsong.

14. De som tjänar exakt tio miljoner dollar är:
Jeff Skinner och Jack Eichel, Buffalo. Logan Couture och Brent Burns, San Jose. P.K Subban, New Jersey, Blake Wheeler, Winnipeg, Alex Ovetjkin, Washington.

Av dessa har bara Eichel en lönetaksträff på exakt tio miljoner. Ovetjkin ligger på cirka 9,5 miljoner. Skinner och Subban har nio miljoner i lönetaksträff. Blake Wheeler har 8,25 och San Jose-duont Couture och Burns har en lönetaksträff på åtta miljoner dollar.

Sidney Crosby då? Hans lönetaksträff ligger på 8,7 miljoner dollar (19:e högst i NHL) och han tjänar nio miljoner dollar nästa säsong. Han ligger alltså miljonen eller mer bakom de 20 spelare som listats ovan.

Värt att komma ihåg är också att spelare som Artemij Panarin, Sergej Bobrovskij, Mitch Marner, Brayden Point och Patrik Laine ska skriva nya kontrakt i sommar och kanske kan slå sig in i den exklusiva tio-miljonersklubben.

Den här artikeln handlar om: