Sök
Palm Springs.
Seattle

Uppgifter: Här vill Seattle placera farmarlaget

AHL har redan fem lag från Kalifornien. Nu kan ett sjätte lag vara påväg. Nya NHL-klubben Seattle vill placera sitt farmarlag i Palm Springs, rapporterar nhl.com.

Tidigare har det spekulerats i att Seattle, som förväntas gå in i NHL lagom till säsongen 2021/22, skulle ha sitt farmarlag i närheten av Seattle. Portland och Spokane nämndes i ett tidigt skede som potentiella städer, men nu verkar Seattles ägargrupp blicka söderut.

Enligt nhl.com ska Palm Springs vara ett hett alternativ för den nya NHL-klubben. Seattle har långt gångna planer på att bygga en arena och träningsfaciliteter i staden, skriver sajten. Arenan ska rymma 10 000 åskådare och ligga i centrala Palm Springs.

”SPÄNNANDE MÖJLIGHET”

Staden har aldrig tidigare haft ett professionellt hockeylag.
– Den nya arenan i centrala Palm Springs är ett fantastiskt projekt. Om vi lyckas få ett AHL-lag här skulle det vara en spännande möjlighet att ta hit regionens första professionella hockeylag, säger Seattles VD Tod Leiweke till nhl.com.

Seattles ägargrupp hoppas att arenan ska börja byggas i februari 2020.

Liksom Seattles NHL-lag förväntas klubbens farmarlag göra sin första säsong 2021/22. Skulle Palm Springs bli staden laget kommer att spela i blir laget det sjätte AHL-laget som huserar i Kalifornien.

Den här artikeln handlar om: