Sök
André Burakovsky.
Washington

Efter alla trejdrykten – Capitals har bytt bort svensken

Han omgärdades av trejdrykten under förra säsongen. Nu har det blivit mer än rykten. André Burakovsky har trejdats från Washington till Colorado.

Först kom det trovärdiga medieuppgifter från Nordamerika som lät berätta att André Burakovsky trejdats från Washington till Colorado. Strax senare gick Avalanche själva ut och bekräftade bytesaffären.

I utbyte mot Burakovsky får Capitals forwarden Scott Kosmachuk, samt ett andra- och tredjerundeval i nästa års draft. Det sistnämnda valet var förövrigt ett som Avalanche tillskansade sig i trejden som tog Carl Söderberg till Arizona.

André Burakovsky var med och vann Stanley Cup med Washington 2018, men fjolåret blev mindre lyckat för André Burakovsky och han har haft svårt att få speltid i Capitals. Stundtals var han petad. Dessutom gick det heta rykten om att han skulle trejdas. Bland annat ska Montreal varit intresserade.

24-åringens kontrakt går ut den 1 juli och nu är det upp till Colorado att erbjuda honom ett nytt.

Den här artikeln handlar om: