Sök
Greg Scott
SHL

Rollspelare i KHL – väntas leda Brynäs offensiv: ”Kanske behöver skaka av mig rosten”

Efter tre år i stjärntäta CSKA Moskva ska Greg Scott nu återigen vara med och bära Brynäs offensiv. I förrgår presenterades den kanadensiske centern för Brynäs och för hockeysverige.se berättar han om processen bakom klubbvalet.
– Varje gång jag och min fru diskuterade och Brynäs kom upp som alternativ blev vi uppspelta, säger Scott.

Han var en av SHL:s allra bästa spelare senast det begav sig. Under tre år var Greg Scott en offensiv maktfaktor i SHL, med 36, 42 och 39 poäng som resultat i Brynäströjan. Succén gjorde att han fick chansen i CSKA Moskva där han blev kvar i tre år och i våras vann Gagarin Cup med.

Men från och med i förrgår är Greg Scott en Brynässpelare igen. Han befinner sig just nu hemma i Kanada med nio timmars tidsskillnad till Gävle, men är redan upprymd över möjligheten att få återvända till Gästrikland i höst.
– Jag är superglad över att få återvända till Gävle och Brynäs igen. Det är kul både för mig och min familj eftersom vi älskade vår tid där. Ja, det ska verkligen bli superkul, berättar 31-åringen.

”VI GICK TILL VÅRA HJÄRTAN”

För hockeysverige.se berättar Scott att det inte var helt givet att det skulle bli SHL-spel nu, utan att han övervägde fler alternativ.
– Det var helt klart ett tufft och svårt beslut. Vi var inte säkra på om vi kanske ville stanna i Ryssland eller testa på spel i Schweiz. Men vi gick till våra hjärtan när vi bestämde oss. Jag och min fru har ett litet barn, vi känner till Gävle, och vi älskade som sagt vår tid där. Vi kände att det var rätt ”fit”, eftersom vi känner folk i staden och har vänner där sedan tidigare.

Greg Scott övervägde spel i Ryssland och Schweiz. Foto: Bildbyrån.

Var det frestande att fortsätta i Ryssland eller flytta till Schweiz?
– Vi funderade definitivt en del på det. Det här var ett stort och viktigt beslut för oss, berättar Greg Scott och fortsätter:
– Men i slutändan var vi mest bekväma med att återvända. Varje gång jag och min fru diskuterade saken och Brynäs kom upp som alternativ blev vi uppspelta. Det kändes som att det var dags att komma tillbaka. Jag menar, vi älskade både laget och staden och människorna kring Brynäs. Hur ska något annat kunna mäta sig med det?

HAR BARA SPELAT I TRE LAG SOM PROFFS

Greg Scott är inte typen som hoppar mellan lag från säsong till säsong. Han säger att Brynäs betytt mycket för honom och att han lyckats få speciella band med alla klubbar han spelat i.
– Jag kan egentligen inte svara på varför Brynäs betyder så mycket för mig. Men jag har spelat professionell hockey i tio år och har bara spelat för tre lag, säger den tidigare Toronto Marlies-spelaren.
– Jag brukar stanna i laget jag spelar för ett tag. Men jag kan inte riktigt sätta fingret på varför Brynäs betyder så mycket. Det kanske är för att det var första gången jag var i Europa, och jag och min fru flyttade ihop för första gången när vi flyttade till Gävle. Nu har vi många vänner i staden också.

31-åringen var ingen storstjärna i AHL där han spelade för Toronto Marlies, men Brynäs sportchef Michael Sundlöv fattade tycke för centern när han scoutade honom på plats. Samma Sundlöv som nu är tillbaka som ansvarig för Brynäs herrlag.
– ”Micke” var ju den som tog mig till Brynäs förra gången och nu är han tillbaka och gör det igen. Det är lite speciellt, helt klart. Han är en grym kille som kan hockey bra och han är dessutom en stor del av Brynäs och deras historia. Det är lite kul hur det kan bli så, att han och jag kommer tillbaka samtidigt och att han värvar mig igen. Det är skönt att ha honom i klubben.

ÅTERFÖRENAS MED RÖDIN

Din gamla parhäst Anton Rödin är ju också tillbaka. Hur mycket betyder det?
– Du har ju sett honom spela så du vet att han är grymt skicklig. Vi hade en bra kemi när vi spelade ihop men det har gått tre år nu. Vi måste jobba hårt och kan inte tro att allt kommer gå per automatik och att vi kommer göra en massa mål bara för att vi får spela ihop igen.
– Men det känns förstås bra att veta att han är där och att vi fungerat så bra ihop förut. Det är bara att hoppas att det fortsätter så – och det kommer det göra om vi jobbar hårt varje dag, konstaterar Greg Scott.

Superduon återförenas. Foto: Bildbyrån.

Anton sa i en intervju att han försökt övertyga dig om att komma tillbaka…
– Vi har haft kontakt under alla år som jag varit i Ryssland och våra fruar är vänner också, så det har förstås hjälpt. Men det är en del andra killar som är i laget som jag spelat med också, som ”Jacke” Blomqvist. Men det är klart att Anton har en stor del i att jag ville komma tillbaka.

”SER MIG SOM EN TVÅVÄGSSPELARE”

Faktum är att Greg Scott gjorde flest poäng av samtliga spelare under de tre år han var i SHL senast. Med sina 117 poäng var han fem poäng före just Anton Rödin i den sammanslagna poängligan. Men någon press att fortsätta på den vägen känner han inte.
– Jag vill helst göra mycket mål och poäng förstås, men det viktigaste för mig är att bidra genom att jobba hårt. Jag tror inte att någon som ser hur jag spelar egentligen ser mig som en poängspelare eller en målgörare utan mer som en tvåvägsspelare som är bra över hela isen.
– Jag önskar att jag kan producera men i slutändan vill jag bara vinna. Det är bättre när laget har framgång än när många individuella spelare har framgång.

Foto: Bildbyrån

Men rollen som storstjärna i Brynäs byttes ut mot en mer defensiv roll i CSKA Moskva. En omställning som till en början var tuff. Poängskörden blev 26, 13 och 17.
– Ja, som jag sa vill jag helst göra mycket mål och poäng. Men jag spelade i ett lag med så många bra spelare, så om du får en roll så går du med på den. I slutändan vann vi otroligt många matcher så det är svårt att argumentera med tränarens beslut. Även om jag kunde vara missnöjd och inte fick lika mycket speltid som tidigare så var det ingen idé att prata om det.
– Jag tror vi förlorade nio matcher förra säsongen. Jag var där i tre år och under de åren var vi Europas bästa lag, vi var bäst utanför NHL. Vi bara vann och vann så då är det svårt att säga att jag vill ha en annan roll, förstår du? Jag sattes i den rollen, jag kan spela i den rollen, så vill coachen att jag ska spela i en ”checking-line” så spelar jag i en ”checking-line”.

VILL FÖRA IN VINNARMENTALITET

Finns det någon oro att du ”tappat” en del av din offensiva skicklighet?
– Nej, jag känner mig inte så orolig för det. Jag känner mig ganska säker på mina kvalitéer och oavsett vilken roll jag har så kan jag anpassa mig till den.
– Däremot kanske jag behöver skaka rosten av mig i början av säsongen, och försöka komma tillbaka till ett tankesätt att jag alltid ska ta pucken till kassen och sådana saker. Men som tur är har vi sju, åtta försäsongsmatcher innan SHL startar så jag tror jag kan hitta tillbaka då. Min kropp känns bra och det är det viktigaste för mig.

Greg Scott återförenas också med Jacob Blomqvist. Foto: Bildbyrån

Brynäs har värvat Frölundas mästarback Jonathan Sigalet sedan tidigare och även Greg Scott fick alltså vinna en tung titel under säsongen. Han vann mäktiga Gagarin Cup med CSKA Moskva.
– Det var helt otroligt. Jag har varit i final förut men förlorat, så att jag fick vara med och vinna något till sist var verkligen otroligt. Jag kommer aldrig glömma det.
– Nu har jag fått spela två finaler med CSKA och vunnit en och förlorat en. Nu vill jag vinna med Brynäs.

Det känns som att suget efter att vinna titlar bara ökar om man fått vara med och vinna en gång…?
– Definitivt! Nu har jag spelat tre år i ett vinnande lag, där förluster inte ens är ett alternativ. Det är den mentaliteten jag vill vara med och föra in i Brynäs också.

Onsdag 19:00
HC Vita Hästen - Västerås IK
1 2.70
X 3.90
2 2.20
Onsdag 19:00
Kristianstad IK - Almtuna IS
1 2.40
X 3.95
2 2.50
Onsdag 19:00
IF Björklöven - Timrå IK
1 2.25
X 3.95
2 2.65
Onsdag 19:00
Västerviks IK - Mora IK
1 2.25
X 3.80
2 2.70
Onsdag 19:00
BIK Karlskoga - Karlskrona HK
1 1.67
X 4.45
2 4.00
Onsdag 19:00
Tingsryds AIF - Modo Hockey
1 2.90
X 4.20
2 2.00
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten