Sök
170131 Luleås huvudtränare Stefan Nilsson under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Luleå den 31 januari 2017 i Malmö. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166 …
SHL

Har tagit laget till toppen av SHL – nu stannar duon: ”Trivsel och harmoni”

Under tidig fredagskväll meddelade Luleå via ett pressmeddelande att de säkrar upp den sportsliga ledningen fyra år till. Sportchefen Stefan ”Skuggan” Nilsson och den assisterande sportchefen Ulf Engman har skrivit kontrakt till och med april 2023.

För en dryg vecka sedan förlängde huvudtränaren Thomas ”Bulan” Berglund sitt kontrakt med Luleå ytterligare tre säsonger. Idag kom beskedet att sportchefsduon Stefan ”Skuggan” Nilsson och Ulf Engman stannar till 2023.
— Det känns fantastiskt bra att vi redan nu säkrat upp med kontinuitet i vår sportsliga organisation på herrsidan. Vi känner att både Stefan och Ulf har levt upp till föreningens högt ställda förväntningar och att så mycket av arbetet inom sporten präglas av både trivsel och harmoni, säger VD:n Stefan Enbom i ett pressmeddelande från klubben.

VÄL FUNGERANDE SAMARBETE

Det var i februari 2017 som Nilsson tog klivet från huvudtränaruppdraget till sportchefsrollen och han fick då Ulf Engman till sin hjälp.
— Vi har sinsemellan ett mycket väl fungerande samarbete och brinner båda för att vara med på den fortsatta utvecklingsresan med föreningen och vi känner att vi har rekryterat både spelare och ledare som vill och kan göra detsamma. Förra säsongen gav mersmak inför framtiden och var något av ett kvitto på att vi är inne på rätt väg för Luleå Hockey, säger de båda gemensamt i pressmeddelandet.

Luleå slutade tvåa i SHL den senaste säsongen.

Den här artikeln handlar om: