Sök
Robin Lehner och Mathew Barzal.
Nyheter

SMÄLLEN: Lehner och Islanders står långt ifrån varandra – han ser ut att lämna

Robin Lehner har hela tiden sagt att han vill stanna i New York Islanders. Men enligt The Athletic ser det inte ut att bli så. Parterna kan inte enas kring det nya kontraktet.

Robin Lehner skrev förra sommaren på ett ettårskontrakt med en årslön på i sammanhanget blygsamma 1,5 miljoner dollar. Man kan lugnt säga att han hade förtjänat betydligt mer än så. Svensken var en av NHL:s allra bästa målvakter och blev finalist i Vezina Trophy-omröstningen.

Det har tryckt upp hans marknadsvärde ordentligt. Enligt The Athletic vill Islanders general manager Lou Lamoriello sajna upp 27-åringen på ett femårskontrakt värt under fem miljoner dollar per år, medan Lehners sida vill inleda förhandlingarna på fem miljoner. Det som tidigare sågs som givet, att Robin Lehner kommer förlänga med New York Islanders, är nu allt annat än givet. Med bara tre dagar tills dess att han blir free agent och kan sajna med vilken klubb han vill i NHL står parterna långt ifrån varandra.

VILL HA RYSKA SUPERSTJÄRNORNA

The Athletics New York Islanders-reporter Arthur Staple skriver till och med att det är troligt att Robin Lehner kommer ha ett annat hem när säsongen 19/20 startar. Han pekar i stället ut Columbus och framför allt Florida som möjliga klubbadresser för den svenske succémålvakten.

Anledningen till att Lou Lamoriello inte är helt såld på att förlänga med sin succésvensk lär vara att han vill gå efter Columbus-duon Artemij Panarin och Sergej Bobrovskij. Duon tippas gå till Florida men även New York Islanders ses som ett troligt val för ryssarna. I Bobrovskij skulle Lamoriello få världens kanske bästa målvakt de senaste åren.

OFFRAR KAPTENEN?

Utöver Lehner skulle i så fall också lagkaptenen Anders Lee offras och tvingas leta andra klubbadresser när de blir free agents på måndag kväll, svensk tid.

Staple skriver dock att saker och ting kan ändras fram tills dess, men menar att det just nu inte ser ut som att Robin Lehner ska komma överens med New York Islanders om ett nytt kontrakt.

Den här artikeln handlar om: