Sök
Martin Fehérváry och Axel Jonsson Fjällby.
Washington

SHL-duon beskrivs vara ”nära NHL-spel”

Den senaste säsongen spelade de i SHL. Nästa säsong kan de spela i NHL. Det är i alla fall Washington Capitals utvecklingschef Steve Richmonds förutspåelse kring Martin Fehérváry och Axel Jonsson Fjällby.

Martin Fehérváry spelade 45 SHL-matcher och nio slutspelsmatcher med HV, samt såväl JVM som VM för Slovakien. Axel Jonsson Fjällby lirade 16 matcher med Hershey Bears i AHL; 36 för Djurgården i SHL och 19 ytterligare med DIF i slutspelet. Dessutom fick han lira ett par landskamper med Tre Kronor.

Kanske kan den SHL-duon slå sig in i NHL nästa säsong? Båda är draftade av Washington Capitals och tros ha chansen att få speltid i NHL. Det är Washingtons spelarutvecklingschef Steve Richmond som enligt Washington Posts Isabelle Khurshudyan som säger så.

Richmond menar att duon är ”nära” att få speltid i Capitals och sa rakt ut att såg framför sig att förstaårssenioren Fehérváry kanske  kunde få några matcher i Washingtontröjan kommande säsong.

Slovaken valdes i andrarundan av draften 2018. Jonsson-Fjällby valdes i femterundan 2016. Han gjorde 1+2 på 16 matcher i AHL förra säsongen innan han åkte hem och avslutade säsongen i sitt Djurgården. Nu lämnar båda SHL-talangerna svensk hockey för spel i Washingtons organisation.

Den här artikeln handlar om: