190221 HV71:s Isac Brännström under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Hv71 den 21 februari 2019 i Gävle. …
SHL

Slutspelssuccén ska ta nästa kliv i Norrbotten: ”Här kan jag utvecklas, ta större kliv och bli bättre”

ANNONS

Efter totalt sex säsonger i HV71 valde 21-årige Isac Brännström efter säsongen att lämna tryggheten i Jönköping. Nästa säsong återfinns forwarden i Norrbotten och Luleå, där han hoppas kunna bygga vidare på vårens slutspelssuccé.
– Det känns som att de har en bra plan för mig och det kändes bara som att allting med Luleå passade mig väldigt bra, säger Brännström till hockeysverige.se.

Efter åtta veckors hård sommarträning uppe i Luleå befinner sig just nu Isac Brännström hemma i Jönköping igen för lite välförtjänt vila. Efter att säsongen fått ett snöpligt slut mot Färjestad i SM-kvartsfinalen valde Brännström att lämna tryggheten i Jönköping. Istället valde 21-åringen att fortsätta sin karriär i Norrbotten och skrev i mitten av april på ett tvåårskontrakt med Luleå.
– Alla har välkomnat mig väl och jag har verkligen känt mig välkommen, säger Brännström om sin första tid i Luleå.
– Det är ett riktigt skönt gäng, bra träningar och alla pushar varandra att bli bättre. Det har varit en riktigt bra första tid däruppe.

”KLART ATT DET VAR TRÅKIGT”

Förra säsongen blev Brännströms sjätte i HV71:s organisation, efter att han kommit till klubben 2013. När det stod klart att det inte skulle bli någon fortsättning i favoritklubben sedan barnsben var det med blandade känslor.
– Jag hade spelat i HV sedan U16 och har hållit på HV under hela min uppväxt, så det är klart att det var tråkigt att lämna. Men samtidigt känns det som en sjukt rolig utmaning som väntar och jag tror att det kommer att bli hur bra som helst.

Du hade utgående kontrakt under säsongen. Var siktet att spela till dig ett nytt kontrakt i HV under säsongens gång?
– Det var väl tanken egentligen hela vägen fram till våren. Jag älskade att spela i HV och det är en klubb jag tycker väldigt mycket om, men nu blev det inte så. Nu blir det Luleå och jag tycker det känns riktigt bra.


FOTO: Axel Boberg / BILDBYRÅN

”HAR EN BRA PLAN FÖR MIG”

Säsongen 2018/19 var lite av en berg- och dalbana för Isac Brännström. I grundserien noterades forwarden för tio poäng (6+4) innan han växlade upp en nivå i slutspelet och stod för sex poäng (2+4) på nio matcher.
– I början så kände jag mig bra, jag kände mig stark från sommarträningen och tyckte att jag spelade bra. Sedan är det inte så lätt att leverera på lite istid. Jag kände mig dock hela tiden i bra form och kände att ”bara jag får spela mer så kommer det här att gå bra”. Jag hade ett bra självförtroende.
– Det var först och främst när jag fick börja spela med David (Gustafsson) och (Christoffer) Thörngren som det började gå bra även poängmässigt. Då fick jag ett större förtroende, vilket gjorde att jag vågade ta för mig mer och även att våga misslyckas. Det hjälpte mycket när jag kände det förtroendet.
– Slutet av säsongen var riktigt bra. I slutspelet gick det riktigt bra, i alla fall personligt. Det var tråkigt att vi förlorade den sjunde och avgörande matchen, men så är det ibland.

Efter säsongen stod det sedan klart att Brännström skulle representera Luleå den kommande säsongen. En flytt på drygt 120 mil.
– Lite nervös var jag väl i början, skrattar Brännström.
– Men jag har trivts bättre för varje dag jag varit däruppe. Just nu känns det riktigt bra.
– Jag ville spela SHL-hockey och visste inte riktigt hur det skulle bli HV. Då dök Luleå upp i bilden och då kändes det bra direkt och… På den vägen var det. Det känns som att de tror på mig. Här kan jag utvecklas, ta större kliv och bli bättre. Det känns som att de har en bra plan för mig och det kändes bara som att allting med Luleå passade mig väldigt bra.

MER ÄN BARA EN ”GNUGGARE”

Den starka avslutningen på säsongen har lämnat Isac Brännström med blodad tand inför den stundande säsongen. Nu hoppas 21-åringen att kunna fortsätta på den inslagna vägen uppe i Norrbotten.
– För egen del var det skönt att bevisa att man klarar av att bidra på den här nivån och inte bara vara en ”gnuggare” som åker mycket skridskor. Jag visade att jag kan bidra med mål och poäng, så det var en väldigt skön känsla personligen.

Vad har du för förväntningar på dig själv till hösten?
– Jag hoppas kunna börja där jag slutade förra säsongen. Jag vill utvecklas ännu mer. Jag har haft en väldigt bra sommarträning uppe i Luleå. Jag känner mig starkare och har lagt på mig några kilo muskler, vilket kommer att hjälpa lite hoppas jag. Sen vill jag vara jämnare sett över hela säsongen, inte ha några stora dippar utan hålla spelet på en bra och jämn nivå. Sen vill jag spela mycket redan från start, i alla fall mer än föregående säsongsinledning.


Isac Brännström ser framemot att spela under Thomas ”Bulan” Berglund. FOTO: Bildbyrån

”HAN SNACKAR INTE RUNT SAKER”

I Luleå får han prisade tränaren Thomas Berglund som coach. Under de åtta veckor Brännström spenderat i Luleå har han hunnit få en bra uppfattning om sin nya huvudtränare.
– Han verkar vara rak och ärlig och säger vad han tycker. Han vill att man ska våga säga vad man tycker och tänker om olika grejer, så alla får känna sig hörda. Han är som sagt väldigt rak och det tror jag är bra. Han snackar inte runt saker, han säger vad tycker och tänker.

Vad ser ”Bulan” och de övriga tränarna där uppe dig i för roll i laget till hösten?
– Vi har väl inte diskuterat roller så, men det är alltid kul när någon vill ha en och det känns som att de tror på mig. De har en plan för mig, men sedan måste jag såklart även förtjäna speltiden. Men jag tycker att jag har bevisat lite innan vad jag går för och jag har visat att jag kan ta ett stort ansvar.
– Nu känner jag att jag bara kan spela mig ur laget. Jag har inte den där startsträckan där man, förhoppningsvis inte i alla fall, börjar som extraforward eller utanför laget och behöver jobba sig in i laget. Men sen som sagt så måste jag förtjäna speltiden också.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 14 april
18:30 Skellefteå - Frölunda SHL
19:00 St Louis Blues - Seattle Kraken NHL
21:30 Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Carolina Hurricanes NHL
måndag 15 april
02:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:00 Washington Capitals - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres NHL
01:00 Detroit Red Wings - Montreal Canadiens NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:30 New York Rangers - Ottawa Senators NHL
tisdag 16 april
03:30 Los Angeles Kings - Minnesota Wild NHL
03:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga