Sök
Tim Heed.
San José

Svenskbacken om framtiden: ”Kommer definitivt att bli kvar i NHL”

Tim Heed hade svårt att ta en ordinarie plats i San Joses backuppsättning den gångna säsongen. Nu går kontraktet ut – men någon återkomst till Europa blir det inte för 28-åringen.
– Jag kommer definitivt att bli kvar i NHL, sen vilken klubb det blir återstår att se, säger han till Norran.

Det blev bara 37 NHL-matcher för Tim Heed den gångna säsongen. Den tidigare Skellefteå-, Växjö- och Södertäljebacken hade svårt att ta en plats i San Joses stjärnfyllda backuppsättning och spenderade således mycket tid på läktaren.

”KOMMER VÄLJA DET SOM KÄNNS FÖR MIG OCH FAMILJEN”

På måndag går Heeds kontrakt med San Jose ut och han blir unrestricted free agent. Efter tre år i Nordamerika blir det dock ingen återkomst till varken Europa eller Sverige. Siktet är fortfarande inställt på NHL.
– Jag kommer definitivt att bli kvar i NHL, sen vilken klubb det blir återstår att se. Men jag kommer välja det som känns bäst för mig och familjen. San Jose är givetvis ett alternativ, men jag är öppen för det mesta, säger Heed till Norran.

Sharks har öppnat upp platser på backsidan efter att man den senaste tiden valt att släppa svenskamerikanen Joakim Ryan samt trejdat bort Justin Braun till Philadelphia.
– Nu när Braun blivit trejdad så öppnandes ju en större plats i San Jose. Innan dess kändes det tufft att stanna, säger han.

Under sina tre år i San Jose har Heed spelat 67 NHL-matcher. Den gångna säsongen noterades Södertäljesonen för 13 poäng (2+11) på 37 grundseriematcher.

Den här artikeln handlar om: