Sök
190319 Oskarshamns Alex Hutchings under ishockeymatchen i Hockeyallsvenska finalen mellan AIK och Oskarshamn den 19 mars 2019 i Stockholm. …
Nyheter

Uppgifter: Kvalhjälten återvänder till allsvenska klubben

Han har redan varit i Björklöven under två sejourer. Nu ser det ut att bli en tredje för Alex Hutchings. Enligt Mr. Madhawk är kanadensaren klar för en återkomst i Umeåklubben.

Säsongen 2015/16 och 2017/18 spelade Alex Hutchings i Björklöven. Inför den gångna säsongen värvade Per Kenttä honom till Oskarshamn, där han var en viktig del i lagets avancemang till SHL.

Sedan dess har Kenttä flyttat vidare till Umeå och Björklöven. Nu ser Hutchings ut att göra detsamma. Enligt Mr. Madhawk ska kanadensaren vara klar för en tredje sejour i ”Löven”.

Sportchef Kenttä förnekar dock att något ska vara klart.
– Jag förstår att du gör kopplingen, men ingenting är klart, säger Kenttä till Mr. Madhawk.

VANN INTERNA POÄNGLIGAN

Enligt Mr. Madhawk är det bara de ekonomiska bitarna som ska lösas, något som förväntas bli klart inom kort. Björklövens supportergrupp håller just nu på en insamling till ett nyförvärv, vilket ger Kenttä ökade resurser.

Under sina två säsonger i Björklöven noterades Hutchings för 55 poäng (33+22) på 84 matcher. Den gångna säsongen stod 28-åringen för 39 poäng (15+24) på 52 matcher för Oskarshamn. I och med den noteringen vann han smålänningarnas interna poängliga när man tog klivet upp till SHL.

Den här artikeln handlar om: