Sök
190613 Ishockey, NHL Jun 12, 2019; Boston, MA, USA; St. Louis Blues goaltender Jordan Binnington (50) makes a save against Boston Bruins left wing Marcus Johansson (90) during the first period in game seven of the 2019 Stanley Cup Final at TD Garden. Mandatory Credit: Winslow Townson-USA TODAY Sports © Bildbyrån – COP 268 – SWEDEN ONLY …
Nyheter

Kontraktet går ut imorgon för NHL-svensken: ”Aggressivt intresse”

Imorgon går Marcus Johanssons kontrakt med Boston ut och enligt en initierad NHL-källa ska fler än tio klubbar vara intresserade av svenskens tjänster till nästa säsong.

Marcus Johansson stod för ett enastående slutspel när Boston så när kunde lägga beslag på Stanley Cup. Imorgon går hans kontrakt med Bruins ut och det har tidigare rapporterats om att klubben vill behålla honom, men att det kan bli svårt att få ihop ekvationen ekonomiskt. Johansson hade den senaste säsongen en lön på strax över 4,6 miljoner dollar och den kommer naturligtvis att öka när ett nytt kontrakt ska förhandlas fram.

Arbetsgivare till nästa säsong lär dock inte saknas. Enligt TSN:s insider Darren Dreger är fler än tio klubbar ute efter Marcus Johanssons namnunderskrift.

Tidigare har det rapporterats om att hans förra klubb Washington ska vara en av intressenterna. Detta enligt Sportsnets Nick Kypreos som berättade detta i podden Prime Time Sports för en dryg vecka sedan.
– Jag hör att Washington vill försöka få honom igen. Men de kan få problem om de inte rensar upp lite lönetaksutrymme, sa han då.
– Den här killen kommer få rejält betalt, men jag tror inte det kommer bli av Boston Bruins i alla fall.

 

Den här artikeln handlar om: