Sök
181104 Ishockey, NHL Nov 3, 2018; Pittsburgh, PA, USA; Pittsburgh Penguins right wing Phil Kessel (81) carries the puck against the Toronto Maple Leafs during the third period at PPG PAINTS Arena. Mandatory Credit: Charles LeClaire-USA TODAY Sports …
Pittsburgh

Stjärnan trejdad inatt – återförenas med coachen

Efter mängder av trejdrykten verkade det ändå som att Phil Kessel skulle stanna i Pittsburgh. Men nu är bytesaffären genomförd och den dubble Stanley Cup-mästaren spelar från med nästa säsong för Arizona Coyotes.

Senast i mitten juni sa Pittsburghs GM Jim Rutherford till The Athletic att han förväntade sig att Phil Kessel skulle spela för Penguins nästa säsong. Detta efter att 31-åringen tackat nej till en trejd med Minnesota, som innefattade Victor Rask.

BLIR LAGKAMRAT MED SVENSKARNA

Men det går snabbt i ishockey och inatt byttes han och backen Dane Birks bort till Arizona i utbyte mot Pierre-Olivier Joseph och Alex Galchenyuk. I affären ingick också ett draftval i 2021 års draft.

Phil Kessel har under karriären spelat 996 NHL-matcher för Boston, Toronto och Pittsburgh. Med de senare har han vunnit två Stanley Cup, 2016 och 2017. Nu blir han lagkamrat med svensktrion Oliver Ekman Larsson, Niklas Hjalmarsson och Carl Söderberg.

När Kessel vann sina dubbla mästerskap i Penguins så fanns Rick Tocchet i ledarstaben. Nu återförenas de två då Tocchet är huvudtränare i Coyotes och det ska ha varit en anledning till att Kessel tackade ja till denna trejd.
— Jag och Rick har en bra relation och jag ser fram mot att göra bra saker i Phoenix, säger Kessel till nhl.com.

Pittsburgh har ett lönetak att kriga mot och i och med att man nu blivit av med Kessels lönetaksträff om åtta miljoner dollar per säsong så har man skapat sig lite utrymme.

Den här artikeln handlar om: