Sök
190302 Ishockey, NHL Mar 1, 2019; New York, NY, USA; Montreal Canadiens right wing Andrew Shaw (65) plays the puck against New York Rangers defenseman Marc Staal (18) during the first period at Madison Square Garden. Mandatory Credit: Noah K. Murray-USA TODAY Sports …
Nyheter

Lämnade för tre säsonger sedan – nu återvänder retstickan till Chicago

Han var med och vann två Stanley Cup-titlar med Chicago. Nu är Andrew Shaw tillbaka i Blackhawks. Detta efter att ha blivit trejdad från Montreal sent under söndagskvällen.

Andrew Shaw fick offra sig när Chicago Blackhawks hade problem att hålla sig under lönetaket 2016. Den då 24-årige forwarden trejdades bort till Montreal Canadiens i utbyte mot två andrarundeval i draften när Blackhawks istället valde att satsa på svenske Marcus Krüger.

Nu återvänder Shaw till ”The Windy City”.

BYTTES BORT MOT DRAFTVAL

Sent under söndagskvällen meddelade Blackhawks att man trejdat till sig den 27-årige kanadensaren från Montreal i utbyte mot ett andra- och sjunderundeval i nästa sommars draft samt ett tredjerundeval i draften 2021. Chicago fick också ett sjunderundeval i 2021 års NHL-draft.

Shaw hann med fem säsonger i Blackhawks innan trejden till Montreal 2016. Under sina tre säsonger i Montreal noterades kanadensaren för 96 poäng på 182 matcher.

Forwarden har två Stanley Cup-ringar från tiden i Chicago. Han har tre år kvar på sitt kontrakt som har en lönetaksträff på 3,9 miljoner dollar.

Den här artikeln handlar om: