Sök
Sergej Bobrovskij.
San José

Ingen fortsättning i San Jose – Nyquist tillbaka i östra konferensen

Han gjorde det bra i San Jose – men de hade inte råd att förlänga. Nu uppges Gustav Nyquist flytta till Columbus.

Det spekulerades om det häromdagen. Nu tycks det vara klart. Enligt Sportsnets John Shannon är Gustav Nyquist klar för Columbus Blue Jackets. Han får ett fyraårskontrakt värt 5,5 miljoner dollar per år enligt Bob McKenzie.

Det mesta har handlat om stjärnorna som lämnar Columbus. Målvakten Sergej Bobrovskij lär flytta till Florida, Matt Duchene till Nashville och Artemij Panarin till New York Rangers. Nu får Gustav Nyquist uppdraget att försöka vara med och ersätta de två sistnämnda storstjärnorna.

29-åringen slog personligt poängrekord den gångna säsongen med 60 poäng. 48 av dem kom på 62 matcher i Detroit och elva på 19 matcher i San Joses mundering. Han gjorde sedan 1+10 på 20 matcher under Sharks slutspelsresa.

Nu är svensken alltså klar för karriärens tredje NHL-klubb. Han har tidigare gjort 306 poäng på exakt 500 matcher i NHL.

Den här artikeln handlar om: