Sök
Pär Lindholm
Nyheter

KLART: Stjärngänget värvar Matt Duchene

Matt Duchene har hunnit avverka Colorado, Ottawa och Columbus de senaste åren. Nu skriver han ett sjuårskontrakt med Nashville.

Nashville har sagts vara ute efter Matt Duchene i ett par års tid. Nu hände det till sist. David Poile vann dragkampen om free agent-centern och lyckades låsa upp honom på ett sjuårskontrakt.

Tidigare snackades det om att den kanadensiske stjärnan skulle få så mycket som nio eller 9,5 miljoner dollar per år – men det stannade vid en årslön på åtta miljoner dollar för 28-åringen.

Matt Duchene hade karriärens bästa säsong med 31 mål och totalt 70 poäng för Ottawa och Columbus. Han gjorde sedan tio poäng på tio matcher för de sistnämnda under slutspelet.

Men någon fortsättning i Blue Jackets blir det alltså inte. Nu ska han bredda Nashvilles offensiv bakom stjärnkedjan med Ryan Johansen, Filip Forsberg och Viktor Arvidsson i Predators jakt på en Stanley Cup-titel.

Värvningen av Matt Duchene gjordes till stor del möjlig efter att klubben trejdade bort stjärnbacken P.K. Subban till New Jersey i samband med draften för en dryg vecka sedan.

Den här artikeln handlar om: