Sök
190503 Ishockey, NHL May 2, 2019; Columbus, OH, USA; Columbus Blue Jackets center Matt Duchene (95) controls the puck against Boston Bruins center Joakim Nordstrom (20) in the third period during game four of the second round of the 2019 Stanley Cup Playoffs at Nationwide Arena. Mandatory Credit: Aaron Doster-USA TODAY Sports …
Nyheter

Superstjärnan uppges ha gjort sitt klubbval – skriver långtidskontrakt

Efter att ha trejdats till Columbus i slutskedet av den gångna säsongen ser Matt Duchene nu ut att söka sig vidare. Enligt Sportsnet ska stjärnan vara överens med Nashville om ett sjuårskontrakt värt åtta miljoner dollar per säsong.

Matt Duchene hade en av sina bästa NHL-säsonger i karriären den gångna säsongen, då han smällde in 31 mål och 70 poäng på 73 matcher.

Den 28-årige centern trejdades från Ottawa till Columbus i slutet av februari som en del av Blue Jackets stora slutspelssatsning. Väl i slutspelet stod Duchene sedan för tio poäng (5+5) på lika många matcher när Blue Jackets Stanley Cup-drömmar släcktes i konferenssemifinalen mot Boston.

KLAR FÖR SVENSKLAGET?

Nu väntar ytterligare ett klubbyte för Duchene. Enligt uppgifter har det varit en dragkamp mellan Montreal Canadiens och Nashville Predators om 28-åringens signatur, en dragkamp som svensklaget Predators nu uppges ha vunnit.

Enligt Sportsnets insider Elliotte Friedman kommer Duchene senare under måndagen att sajna ett sjuårskontrakt med en lönetaksträff på åtta miljoner dollar per säsong. Columbus ska ha gjort ett helhjärtat försök att övertala 28-åringen att stanna i Ohio, men Tennessees skatteregler uppges ha haft en inverkan på Duchenes beslut.

Hösten 2017 var Duchene involverad i en trevägstrejd där Nashville var inblandade. Han själv byttes bort från Colorado till Ottawa, medan Ottawa i sin tur tvingades ge upp Kyle Turris till Nashville.

I Nashville blir Duchene lagkamrat med svenskarna Mattias Ekholm, Viktor Arvidsson, Filip Forsberg och Calle Järnkrok.

Den här artikeln handlar om: