Sök
Sergej Bobrovskij.
Nyheter

Målvaktsstjärnan tar hem storkovan – får 655 miljoner kronor

Florida Panthers förhoppning var att kunna värva både Sergej Bobrovskij och Artemij Panarin. Nu får man nöja sig med den ene. Under måndagskvällen skrev Bobrovskij ett sjuårskontrakt med klubben värt 10 miljoner per säsong.

Under hela säsongen har Sergej Bobrovskij och Artemij Panarin länkats till Florida Panthers organisation. När de båda Columbus Blue Jackets-spelarna nådde öppna marknaden i dag var det bara en av dem som valde att sajna där.

Medan Panarin skrev ett lukrativt sjuårskontrakt med New York Rangers, som gör honom till NHL:s näst bäst betalde spelare, blir det de facto spel i Panthers för Sergej Bobrovskij.

NÄST BÄST BETALD BLAND MÅLVAKTERNA I NHL

Den ryske stjärnmålvakten har skrivit på ett sjuårskontrakt värt 70 miljoner dollar – alltså knappt 655 miljoner svenska kronor med dagens valutakurs – med klubben. Det ger honom en lönetaksträff på 10 miljoner dollar. Bara Carey Price av dagens målvakter i NHL har en högre snittlön (10,5 miljoner dollar)

Sergej Bobrovskij, som fyller 31 år i höst, har vunnit Vezina Trophy som NHL:s bästa målvakt vid två olika tillfällen i karriären och har tillhört ligans främsta målvakter under ett par år. Han bröt sig in i ligan som odraftad med Philadelphia Flyers 2010. 2012 trejdades han till Blue Jackets och började klättringen mot toppen i NHL.

Under karriären har han vunnit guld, silver och brons på VM med Ryssland. Han har även tagit ett JVM-brons.

Den här artikeln handlar om: