Sök
NEWARK, NJ – MARCH 26: Jason Spezza #90 of the Dallas Stars skates against the New Jersey Devils at the Prudential Center on March 26, 2017 in Newark, New Jersey. The Stars defeated the Devils 2-1 in overtime. (Photo by Bruce Bennett/Getty Images) …
Toronto

Skrälluppgifterna: Toronto värvar tidigare superstjärnan

En veteran ut, en annan in. Toronto har gjort klart med den tidigare superstjärnan Jason Spezza efter att ha släppt Patrick Marleau häromdagen. Det rapporterar Bob McKenzie.

Under några år kring mitten på 00-talet var Jason Spezza en av världens allra bästa spelare. Inte minst när han bildade kedja med Dany Heatley och Daniel Alfredsson i Ottawa. Han höll sedan uppe en jämn och hög nivå fram till säsongen 17/18 då karriären började gå utför.

Nu verkar Ontariosonen flytta hem till Toronto. 36-åringen ska skriva på ett ettårskontrakt med Maple Leafs, med en lönetaksträff som tippas ligga runt minimi-lönen på 700 000 dollar. Det blir Spezzas tredje NHL-klubb, efter Ottawa och Dallas.

HAR INTE VUNNIT STANLEY CUP

Jason Spezza har de senaste två säsongerna bara gjort 26 respektive 27 poäng men gjorde dessförinnan 62, 63 och 50 poäng på sina tre inledande säsongerna i Dallaströjan. Totalt har han imponerande 915 poäng på 1065 matcher i NHL.

Han har vunnit VM med Kanada men aldrig Stanley Cup. Tidigare ryktades det om att han skulle flytta till KHL  – men nu ser den tidigare världscentern alltså ut att få en sista (?) chans att vinna Stanley Cup.

Den här artikeln handlar om: