Sök
Mar 20, 2017; Toronto, Ontario, CAN; Toronto Maple Leafs defenseman Nikita Zaitsev (22) skates against the Boston Bruins at the Air Canada Centre. Toronto defeated Boston 4-2. Mandatory Credit: John E. Sokolowski-USA TODAY Sports *** Please Use Credit from Credit Field *** IBL …
Toronto

Stortrejd mellan rivalklubbarna – sex spelare involverade

Nikita Zaitsev och Toronto Maple Leafs går slutligen skilda vägar. På måndagen meddelade Ottawa Senators att de värvar den missnöjde backen från rivalklubben i Ontario. Detta i en stor trejd som involverar sex spelare.

En av NHL:s sämst dolda hemligheter blev offentliggjord på måndagen. Den att Nikita Zaitsev trejdas till Ottawa Senators. Efter en tung säsong i Toronto Maple Leafs, där den 27-årige ryssen fått utstå mycket kritik, bad han klubben om en trejd efter säsongen.

På måndagen förverkligades den när Zaitsev skickades till Ottawa Senators.

Dit får han sällskap av av forwardsduon Connor Brown och Michael Carcone. I motsatt riktning försvinner backarna Cody Ceci och Ben Harpur samt forwarden Aaron Luchuk och ett tredjeval i draften 2020, ett val som ursprungligen tillhörde Columbus Blue Jackets.
– Vi får in två högkvalitativa spelare som passar vårt lag ur ett långsiktigt perspektiv, säger Ottawas general manager Pierre Dorion om Zaitsev och Brown.
– Båda är den typen av professionella spelare som matchar den kultur vi vill skapa här i Ottawa.

KONTRAKT TILL 2023

Högerfattade Nikita Zaitsev kom till Toronto Maple Leafs som free agent 2016 och har spelat 223 matcher för klubben under tre säsonger. Han noterades för tre mål och 14 poäng på 81 matcher den här säsongen. Han är kontrakterad till 2022/23 med en lönetaksträff på 4,5 miljoner dollar.

Connor Brown, 25, draftades av Maple Leafs i sjätte rundan 2012 och har varit klubben trogen sedan 2014. Han har stått för 43 mål och 99 poäng på 253 matcher. Den senaste säsongen blev det åtta mål och 29 poäng på 82 matcher. Han har kontrakt i ytterligare en säsong.

Michael Carcone, 23, kom till Torontos organisation från Vancouver under säsongen. Han gjorde 20 mål och 44 poäng på 62 AHL-matcher med Toronto Marlies och Utica Comets.

FÖDD, UPPVUXEN OCH DRAFTAD AV OTTAWA

Toronto får i sin tur en annan högerfattad back i Cody Ceci. 25-åringen, född och uppvuxen i Ottawa, tangerade sitt personbästa med 26 poäng (7+19) på 74 matcher den gångna säsongen. Han är restricted free agent och väntas skriva på ett ettårsavtal värt 4,5 miljoner dollar med sin nya klubb, Han draftades av Senators som 15:e spelare 2012. Han har 440 NHL-matcher på sin CV.

Ben Harpur, 24, spelade 51 NHL-matcher för Ottawa den gångna säsongen och gjorde fem poäng (1+4). Han har spelat 103 NHL-matcher sedan han draftades av Senators i fjärde rundan 2013.

Aaron Luchuk, 22, pendlade mellan spel i AHL och ECHL förra säsongen. Han gjorde nio poäng på 27 matcher för Ottawas farmarlag Belleville Senators och 22 poäng på 32 matcher för Brampton Beast i ECHL.

Den här artikeln handlar om: