Sök
180411 Los Angeles Oscar Fantenberg under åttondelsfinal ett i NHL-slutspelet mellan Vegas Golden Knights och Los Angeles Kings den 11 april 2018 i Las Vegas. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87679 …
Nyheter

Vändningen: Rangers vinner kampen om Panarin

Det sades luta åt New York Islanders. Nu snuvar Rangers ärkerivalen på Artemij Panarin och gör honom till näst bäst betald.

De senaste veckornas stora snackis har varit: Vilket lag kommer kunna landa free agent-marknadens största namn? Nu har vi fått ett svar. Artemij Panarin är klar för New York Rangers.

Det har länge handlat om en kamp mellan tre lag: Rangers, Islanders och den tidiga favoriten Florida. De senaste dagarna sades det vara New York Islanders som hade försprånget i dragkampen, men under måndagseftermiddagen vände allt. Nu är den ryske superstjärnan klar för Islanders värsta rival.

FÅR MONSTERKONTRAKT

Enligt Darren Dreger ska Panarin ha nobbat bättre ekonomiska avtal på andra håll för att sajna med Rangers. Ett Rangers som så sent som för ett drygt år sedan inledde en re-build. Nu har de snabbat på den ordentligt genom att först drafta Kaapo Kakko – och nu värva Artemij Panarin. Men han spelar inte direkt gratis i Rangers heller. De ger honom ett sjuårskontrakt värt 11,642 miljoner dollar per år. Då blir han näst bäst  betald i NHL.

Bara Connor McDavid har en högre lönetaksträff, på 12,5 miljoner dollar. Det var även den summan Panarin tros ha blivit erbjuden av New York Islanders. Auston Matthews ligger på 11,634 miljoner dollar – men den summan överträffar alltså ryssen. Detta enligt Bob McKenzie.

87 POÄNG

27-åringen kommer från karriärens bästa NHL-säsong, med 87 poäng som resultat. Han har legat mellan 74 och 87 poäng under sina fyra år sedan flytten från KHL sommaren 2015.

Sommarens största följetong är av allt att döma över. En av NHL:s bästa offensiva spelare har gjort sitt val. New York Rangers har fått sin nya offensiva superstjärna.

Den här artikeln handlar om: